mlade snage

Superval bendovi ravno iz školskih klupa na INmusic festival

09.05.2022 u 18:54

Bionic
Reading

Slow Cured, Freaktion, Dystopia i Gradske Bitange - školski bendovi koji su svoj glazbeni talent dokazali u sklopu Superval festivala – u europskoj godini mladih otvaraju vrata najmlađim glazbenim nadama na INmusic festival #15!

U europskoj godini mladih INmusic festival i Superval festival udružili su snage u poticanju djece i mladih u otkrivanju i razvijanju njihovih glazbenih talenata. Nakon trećeg live izdanja hvalevrijednog Superval festivala u Vintage Industrial Baru 17. I 18. lipnja gdje će se publici prvi put predstaviti čak 24 odlična školska benda, dok će se ‘superval’ školskih glazbenih nada preliti i u naredne dane na INmusic festival #15 gdje će čak četiri benda dobiti priliku pozornice dijeliti s najvećim svjetskim imenima!

Superval je festival školskih bendova koji potiče međusobno povezivanje, razmjenu iskustava, stvaranje i slušanje glazbe te omogućava djeci i mladima da nastupe kao pravi profesionalci u klupskoj atmosferi, uz tehničku podršku profesionalaca i osjete iskrenu koncertnu emociju pred njima poznatom i nepoznatom publikom.

Slow Cured, Freaktion, Dystopia i Gradske Bitange autorski su školski bendovi su koji će svoj glazbeni talent predstaviti na INmusicu, a svi oni imat će čast otvoriti program Hidden stagea na jubilarnom 15. izdanju festivala najvećeg hrvatskog festivala suvremene autorske glazbe.

Slow Cured na pozornicu INmusica stižu u ponedjeljak, 20. lipnja. dan kasnije Hidden stage će otvoriti Freaktion. Dystopia će nastupiti 22. lipnja, dok će četvrti dan festivala, 23. lipnja, Hidden stage otvorit Gradske Bitange. 

U 2022. godini obilježava se Europska godina mladih u kojoj se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji boljeg i inkluzivnijeg društva te zelenije i digitalnije budućnosti, a INmusic i Superval zajedničkim snagama žele mladim glazbenim nadama pružiti poticaj da stvaraju, rastu i izbore javni prostor za svoj talent otvaranjem vrata mladim bendovima da steknu iskustvo nastupanja i na najvećim pozornicama u Hrvatskoj.

The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, Róisín Murphy, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, The Comet Is Coming, Hinds, Dry Cleaning, Tamikrest, Snapped Ankles, Šumski, Porto Morto i dr. dio su impresivnog glazbenog programa jubilarnog izdanja INmusic festivala #15, koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu po prvi put u trajanju od četiri festivalska dana, od 20. do 23. lipnja 2022. godine.