IMA SVOJ PLAN

Svi se pitaju kakvu će funkciju u monarhiji imati princeza Charlotte i princ Louis

15.09.2024 u 19:34

Bionic
Reading

Princ William, stariji sin kralja Charlesa III i Lady Diane, nasljednik je engleskog prijestolja, no mnogi se pitaju kakve bi on promjene mogao poduzeti kad jednog dana naslijedi svog oca

Smanjena monarhija kakvu planira princ William kad jednog dana preuzme prijestolje, pišu britanski mediji, mogla bi utjecati na princa Louisa i princezu Charlotte.

Ove muškarce je ljubila Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević, Profimedia

Princ William možda već zabrinjava kraljevske insajdere svojim planovima za smanjenje monarhije, ali prema novom izvješću The Mirrora, promjene koje želi napraviti mogle bi utjecati upravo na njegovu djecu.

William sad razmatra neke 'radikalne' promjene u monarhiji koje uključuju potpuno oslobađanje njegove mlađe djece, princa Louisa i princeze Charlotte, od kraljevskih dužnosti. Trenutno je Charlotte treća u redu za prijestolje, a njezin mlađi Louis brat četvrti.

Što će raditi Charlotte i Louis

'Radna pretpostavka je da će se mlađe dvoje djece snaći i raditi svoje. Bit će potaknuti da ne postanu zaposleni članovi kraljevske obitelji', otkrio je bivši pomoćnik palače za The Daily Beast. 'Opcija za Georgea, naravno, ne postoji, ali djeca su oduvijek držana podalje od kraljevskog života. Izložena su minimalnom mogućem publicitetu, a to je namjerna strategija da se Charlotte i Louisu dopusti da sami biraju svoju sudbinu', dodao je.

  • +4
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Taidgh Barron / Zuma Press / Profimedia

Trenutačno, braća i sestre kralja Charlesa III igraju važnu ulogu u kraljevskom životu, budući da se princeza Anne, sestra kralja Charlesa, smatra članicom kraljevske obitelji koja najviše radi. Princ Edward, Charlesov mlađi brat, također ima svoj dio dužnosti. Prije nego što je zapravo lišen svojih odgovornosti, i Charlesov kontroverzni brat, princ Andrew također je imao mnogo javnih pojavljivanja.

Budući da je Kate Middleton izvan dužnosti zbog njezine kemoterapije, a Charles preuzima manji teret, Tvrtka sad ima puno manje članova kraljevske obitelji koje može angažirati za velike događaje. Princ William razmatra plan prema kojem se trenutno zaposleni članovi kraljevske obitelji ne zamjenjuju kada više ne mogu predstavljati monarhiju, ukazujući na financijski teret koji se stavlja na opću javnost.

Upućeni navode princa Harryja kao mogući razlog Williamovih planova, napominjući da on ne želi da se njegova djeca osjećaju kao 'rezerve'..

'Ako pogledate rezervne članove koji su radili zapravo imate samo Edwarda i Anne. Život princeze Margaret, sestre Elizabete II, bio je prilično jadan. Harry, znamo sve... Siguran sam da William i Kate ne žele da se povijest ponovi', dodao je isti izvor.

Inače, kako se pisalo, princu Harryju koji je u zategnutim odnosima s ocem i bratom, princom Williamom, 40. rođendan je čestitala njegova obitelj jednostavnom porukom.

Čestitka podijeljena na X-u, nekadašnjem Twitteru, glasi: 'Želimo sretan 40. rođendan vojvodi od Sussexa!'. Objava je upotpunjena slikom nasmijanog Harryja i emojijem rođendanske torte.

Kako  se pisalo, Harry će proslaviti rođendan sa suprugom Meghan i njihovom djecom, princem Archiejem i princezom Lilibet. Rečeno je da će se nakon toga sastati s bliskim prijateljima.

Inače, Harry ulazi u peto desetljeće u godini koja je za kraljevsku obitelj bila burna. Kralju Charlesu III. i Kate, princezi od Walesa, dijagnosticiran je rak. No vojvoda, koji živi u Kaliforniji, otuđen je od svog brata princa od Walesa i suočava se s zategnutim odnosima sa svojim ocem, kraljem Charlesom.