pokušala samoubojstvo

Tajne snimke princeze Diane otkrile koliko je bila nesretna u braku

12.06.2017 u 13:27

Bionic
Reading

Kako se sve više približava 20. godišnjica tragične pogibije omiljene britanske princeze, tako u javnost pristiže sve više nepoznatih detalja iz njezina života. Reizdanje je doživjela i knjiga Andrewa Mortona 'Diana: Her True Story', u kojoj su se ovog puta našli i transkripti privatnih snimki princeze Diane koje je ona tajno snimala posljednjih godina svog života

Davne 1991. godine samo su rijetki znali da je braku princeze Diane i princa Charlesa došao kraj i da je on obnovio svoju tajnu romansu s Camillom Parker Bowles. Očajna, princeza Diana odlučila je iznijeti u javnost svoju stranu priče, stoga je počela snimati svoje misli i sjećanja na događaje te ih je potom ustupila Andrewu Mortonu. Jedini njezin uvjet bio je da nikada ne otkrije da je ona sudjelovala u svemu tome. Na temelju toga Morton je napisao knjigu 'Diana: Her True Story', koja je 20 godina nakon njezine tragične pogibije doživjela reizdanje, u kojem su objavljeni i transkripti tih snimki.

  • +17
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jedna od snimki govori i o njezinu vjenčanju 29. srpnja 1981., koje je u prijenosu uživo pratilo 750 milijuna ljudi diljem svijeta, a ona ih je počela snimati dva dana prije same ceremonije.

'Vjenčali smo se u srijedu. U ponedjeljak, dva dana prije ceremonije, otišli smo u katedralu St. Paul na zadnju probu. Svjetla su se upalila, kamere su se usmjerile u nas i tada sam shvatila što me čeka. Doslovce sam se onesvijestila zbog svih stvari koje su se događale u posljednje vrijeme. Camilla je bila cijelo vrijeme tu, još od naših zaruka, a ja sam se silno trudila biti odrasla u cijeloj situaciji, no jednostavno nisam mogla, niti sam mogla podijeliti to s bilo kime.

Noć prije vjenčanja prvi sam se put susrela s bulimijom. U sebe sam stavila svu hranu koju sam pronašla, a to je jako zabavljalo moju sestru Jane, i onda sam sve izbacila. Nitko me nije razumio', dio je to objavljenih snimki princeze Diane.

'Otac me pratio do oltara, a ja sam cijelim putem gledala okolo tražeći Camillu. Znala sam da je tu. Cijela mi je situacija bila nevjerojatna - odgajateljica u vrtiću udaje se za kraljičina sina. Sjećam se koliko sam bila zaljubljena u svog supruga, toliko da nisam mogla maknuti pogled s njega. Mislila sam da sam najsretnija djevojka na svijetu, a on će me cijeli život paziti. Bože, kako sam bila u krivu. I tako, dok sam hodala prema oltaru, napokon sam ju ugledala - blijeda i pogleda skrivenog ispod vela, znala sam kako se osjeća.'

Ništa bolje nije bilo ni tijekom medenog mjeseca, koji je bio sve samo ne ljubavni odmor dvoje novopečenih supružnika. Sama Diana priznala je da je upravo na medenom mjesecu njezina borba s bulimijom postala sve teža.

  • +2
Princ Charles i Camilla Parker Bowles Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Bilo je grozno: četiri puta dnevno na jahti sam povraćala. Sve što sam mogla pronaći strpala bih u usta, a onda samo dvije minute kasnije sve bih to izbacila. To me umaralo. Plakala sam danima zbog našeg braka i svega vezanog uz Camillu. Samo sam o njoj razmišljala i postala opsjednuta njome. Mislila sam da ju Charles zove svakih pet minuta. Svi su primijetili da postajem sva tanja i bolesnija. Do listopada te godine bila sam toliko loše da sam se počela boriti i s depresijom te sam čak pokušala prerezati vene britvicom.'

Nakon toga potražila je pomoć u Londonu i bila kod svih vrhunskih psihoterapeuta koji su joj pokušali pomoći, a čak su joj prepisivali visoke doze valiuma i ostalih tableta za psihičke bolesnike. Na sreću, odlučila je ne uzimati nikakve tablete. Upravo u to vrijeme ostala je trudna s Williamom, što ju je učinilo neizmjerno sretnom, iako se i dalje borila s bulimijom, a pojavile su se i jutarnje mučnine.

Iz njezinih snimki doznala se i sasvim neuobičajena informacija, vezana uz njezinu trudnoću. 'Porod s Williamom bio je dogovoren jer smo morali pronaći datum u Charlesovu kalendaru koji će mu odgovarati tako da se ne poklapa s polo utakmicom. U bolnicu smo stigli jako rano. Porod je bio užasno težak i tek kasnije su mi rekli da su razmišljali o tome da me odvedu na carski rez.

Napokon je stigao i svi su bili sretni, a i ja jer smo pronašli datum, 21. lipnja, kada Charles nije imao polo utakmicu. To je bilo vrlo lijepo od njega i na tome sam mu zahvalna. Kada je kraljica stigla u bolnicu vidjeti ga, prvo je rekla: 'Hvala Bogu da nema uši na svog oca.''