ZVIJEZDA U USPONU

Tko je lijepa Meghann Fahy? Zapamtite njezino ime jer ćete ga uskoro viđati posvuda

16.09.2024 u 05:53

Bionic
Reading

Ako ste se i vi 'zarazili' serijom 'Idealan par' (The Perfect Couple) s Nicole Kidman, Lievom Schreiberom i Eve Hewson, kćeri Bona Voxa iz U2, zasigurno ste primijetili i sjajnu Meghann Fahy u ulozi Merritt Monaco

Lijepa plavuša pravilnih crta lica i izražajnog pogleda nije nepoznato ime u svijetu Hollywooda, a sudeći prema hvalospjevima koje dobiva, sad joj se otvaraju mnoga vrata.

Ove muškarce je ljubila Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević, Profimedia

Mnogi predviđaju da će Fahy uskoro doživjeti svoj 'Sydney Sweeney trenutak'. Baš kao i ona, već je imala vojsku mladih obožavatelja zbog svojih prethodnih uloga, a mlada i talentirana glumica zna kako se istaknuti i doprijeti do publike i u projektima u kojima su brojna zvjezdana imena.

'The White Lotus' kao prekretnica

Svoju karijeru gradi već godinama pa ako ste gledali serije 'The Bold Type' i 'White Lotus', zasigurno ste je primijetili.

Lijepa Amerikanka rođena je 25. travnja 1990. u gradu Longmeadowu u Massachusettsu, a njezin je talent za glazbu i glumu prepoznat vrlo rano. Premda je maštala o karijeri glazbenice, ipak se pronašla u glumačkom pozivu, a baš kao i mnogi njezini kolege koji žele ostvariti holivudski san, i ona je konobarila i radila kao dadilja dok je čekala svoju priliku.

'Radila sam više poslova sa strane, nisam imala zdravstveno osiguranje i sve te stvari', rekla je.

Okušala se i u kazalištu - njezina prva kazališna uloga bila je Dorothy u predstavi 'Čarobnjak iz Oza', a 2009. dobila je dobru priliku - manju ulogu tajnice Devyn u hit seriji 'Tračerica'. Ipak, njezin prvi zapaženiji angažman bila je uloga Hannah O'Connor u ABC-jevoj sapunici 'One Life to Live'.

Za ulogu zločeste Hannah, čiji su najveći 'pothvati' uključivali otmicu, uhođenje i više od jednog pokušaja ubojstva, kaže da je bila jako zabavna.

  • +7
Meghann Fahy Izvor: Profimedia / Autor: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Nikada ne bih željela biti ništa drugo u sapunici osim apsolutni psihopat', prisjeća se kroz smijeh.

Kao Sutton u 'The Bold Type', Fahy je dokazala da ima besprijekoran glumački tajming, osvježavajuću i opuštenu energiju te sposobnost prenošenja mnogih emocionalnih slojeva.

No za njezinu karijeru prekretnica je definitivno bila druga sezona hvaljene HBO-ove serije 'The White Lotus', čija je radnja bila smještena na Siciliji.

Fahy je dobila ulogu Daphne Sullivan, supruge nevjernog Camerona Sullivana, kojeg je tumačio markantni engleski glumac Theo James.

Saznala je da je angažirana tri tjedna prije nego što je trebala biti na snimanju na drugom kraju svijeta, pa je spakirala kofere i nije se vratila kući gotovo šest mjeseci. Srećom, kako kaže, voljela je svaku minutu.

Nova Sydney Sweeney?

'Bila sam stvarno velika obožavateljica te serije. Dakle, nakon što sam saznala da sam odabrana, dobila sam scenarij nedugo nakon toga, sjela na kauč i pročitala epizode od korice do korice u jednom dahu jer jednostavno nisam mogla prestati čitati. Jedva sam čekala da doznam što će se dogoditi. Stvarno je bilo jako uzbudljivo, malo bržeg ritma od prve sezone i s malo više akcije', kaže Fahy.

Lik Daphne odmah joj se, dodaje, podvukao pod kožu.

'Mislim da je najzanimljiviji dio Daphne upravo njezina urođena toplina. Ona je svakako osoba za koju bih rekla da je nezainteresirana za sve što se događa u svijetu, a to nisu baš stvari s kojima se povezujem. Ali njoj je prirodno da se ljudi osjećaju ugodno. Zbilja možete osjetiti kako pokušava s Harper (Aubrey Plaza) uspostaviti vezu i pitati je o tome čime se bavi na poslu i koje stvari je zanimaju. I naravno, kako sezona odmiče, počinjete uviđati da se ispod površine događa puno više nego što se čini na prvi pogled', rekla je u ranijem intervjuu o svom liku.

Zahvaljujući odličnoj izvedbi, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, glumica je zaradila vrijedno priznanje - nominaciju za nagradu Emmy za najbolju sporednu glumicu, a 2023. je s glumačkom ekipom osvojila nagradu SAG za izvanrednu izvedbu u toj seriji.

Baš kao i njezina kolegica Sydney, i ona ne može nigdje proći nezapaženo pa često dobiva komplimente za svoje upečatljive stajlinge.

Na nedavnoj premijeri serije 'Idealan par' sve je bacila u drugi plan u vrlo zavodljivoj crnoj prozirnoj haljini od čipke s potpisom Victorije Beckham, a ništa manje zapažen nije bio ni chic look koji je uključivao zanimljivu malu crnu haljinu na njujorškoj premijeri 'A Quiet Place: Day One'.

Osim na poslovnom planu, ide joj i na ljubavnom polju - u studenom 2023. potvrdila je vezu s Leom Woodallom, kolegom iz serije 'The White Lotus', a vidjet ćemo je i u novom projektu, mračnoj humorističnoj seriji 'Sirens' s Julianne Moore. Nakon toga - tko zna?

'Ne vežem se previše ni za jednu ideju jer sam navikla da se plan mijenja. Što brže možete prihvatiti okolnosti svog života, to manje patite', mudro zaključuje ova 34-godišnjakinja.