PETER PHILLIPS

Tko je 'mirotvorac' Peter? Harryjev i Williamov rođak mogao bi imati veliku ulogu u ponovnom zbližavanju braće

11.09.2022 u 10:02

Bionic
Reading

Prizor na ponovno okupljenu braću, prinčeve Williama i Harryja koji su skupa sa svojim suprugama Kate i Meghan u parku Windsor pozdravljali mnoštvo koje odaje počast preminuloj kraljici, sve je oduševio, a kako spekuliraju mediji, uz pomoć njihovog bliskog rođaka, sukob bi se mogao uspješno izgladiti

Riječ je o Peteru Phillipsu, sinu princeze Anne i najstarijem unuku pokojne kraljice Elizabete II, koji je, kako piše The Telegraph, obavljao funkciju pravog 'mirotvorca' za svoje kraljevske rođake.

'Peter je navikao na tu ulogu. Možda će ponovno pokušati da ih privuče skupa', rekao je jedan izvor.

Phillips, 44, je i tijekom pogrebne povorke za njihovog pokojnog djeda, princa Philipa, koračao između dva otuđena brata, princa Harryja i princa Williama.

Član kraljevske obitelji i uspješni biznismen je, kako se pisalo, u bliskoj vezi s Williamom (40) i Harryjem (37). S bivšom suprugom Autumn Kelly dijeli dvije kćeri, Savannah (11) i Islu (10), a trenutno je 17. u redu za prijestolje .

  • +13
Princ William, Kate Middleton, princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

Harry i William već su nekoliko godina u poprilično kompliciranim odnosima. Zahlađenje je pogoršao i eksplozivni intervju Harryja i Meghan Markle s Oprah Winfrey 2021., u kojem je vojvoda od Sussexa tvrdio da su njegov otac, kralj Charles III, i William 'zarobljeni' u kraljevskoj obitelji.

  • +6
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Čini se da je ova loša situcija na trenutak prestala - barem privremeno - jer su dva brata, zajedno sa svojim suprugama, Kate Middleton i Markle, u subotu došli pozdraviti okupljeno mnoštvo pred Windsor i pogledali more cvijeća i poruka ostavljeno ispred dvorca.

To je i prvi put da 'slavna četvorka' pojavila zajedno u javnosti od Dana Commonwealtha 9. ožujka 2020.

'Svi smo jako zahvalni - obje strane ostavljaju sukobe po strani zbog kraljice Elizabete II', rekao je jedan izvor za Page Six.

Inače, poznat je i dan kraljičinog sprovoda - održat će se u ponedjeljak, 19. rujna. Kraljica Elizabeta II koja je na engleskom tronu bila 70 godina, što je čini najdugovječnijim monarhom, umrla je u četvrtak u dobi od 96 godina.