dijeli savjete

Tončica Čeljuska poručila: 'Pažljivo birajte svoje riječi'

05.09.2024 u 14:56

Bionic
Reading

Urednica emisije 'U svom filmu' i voditeljica Tončica Čeljuska, osim pokojeg prizora s putovanja, sve češće na Instagramu snima motivacijska videa kako bi prenijela znanje stečeno kroz edukacijski program 'Postani life coach'. Pratitelji su to dočekali s veseljem

Tončica Čeljuska ovog se puta osvrnula na to kako su svi ljudi doživjeli da im netko izgovori neku rečenicu koju će oamtiti zauvijek. U svom novom video obraćanju je navela da 'pogrešne riječi mogu biti fatalne, da moramo biti svjesni snage riječi te ih biramo s pažnjom'.

Dometnula je i poslovicu

HRT-ovka se referirala na staru izraku - 'ispeci pa reci' te naglasila da su riječi naša odgovornost i da nisu sao zvukovi.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

'Pogrešne riječi mogu biti fatalne jer nose snagu razaranja. Kada izgovorimo nešto što povrijedi drugu osobu, riskiramo uništiti mostove koje smo godinama gradili. Riječ izgovorena u brzopletosti ili ljutnji može posjeći, ostavljajući rane koje se sporo i teško zacjeljuju. Jezik je naša odgovornost, jer riječi nisu samo zvukovi; one nose težinu naših namjera i posljedica. U trenutku kad ih pustimo u svijet, riječi postaju nezavisne, oblikuju stvarnost na načine koje možda nismo ni zamislili. Pažljivo birajte svoje riječi', poručila je.

Baškovođanka je, podsjetimo, posljednjih sedam sezona posvećena isključivo talk showu 'U svom filmu'. Privatno se ostvarila u divnim životnim ulogama - kao supruga, majka i baka. Ima kćeri Anušku i Tihanu te unuke Amelie i Anthonyja.

sjajan odabir

Tončica Čeljuska pomno bira modne kombinacije, a ovo je jedna od onih koje se pamte

Pogledaj galeriju