ISMIJAN U VIDEOSPOTU

Trump poručuje Snoop Doggu: Vrijeme je za zatvor

15.03.2017 u 18:39

Bionic
Reading

Zdravstvena zaštita i istraga o ruskim vezama koju bi mogao pokrenuti FBI za američkog su predsjednika Trumpa, čini se, sporedna tema i radije se odlučuje na borbu protiv slavnih neistomišljenika putem Twittera, piše Rolling Stone. Meta Trumpova napada na Twitteru u srijedu ujutro bio je reper Snoop Dogg zbog kontroverznog videospota 'Lavender', objavljenog u ponedjeljak, u kojem ismijava američkog predsjednika

U videospotu Snoop Dogg američkog predsjednika prikazuje kao klauna, a Trumpa je na reakciju ponukala sporna scena u kojoj reper uperi pištolj u glavu karikaturi Trumpa i ispali konfete i zastavicu.

'Možete li zamisliti kakva bi galama nastala da je Snoop Dogg, kojemu je karijera u padu, uperio pištolj i pucao u predsjednika Obamu? Vrijem je za zatvor!' napisao je Trump na svom Twitteru.

Video objavljen u nedjelju, koji je putem Youtubea do sada vidjelo gotovo dva i pol milijuna ljudi, brzo je naišao na kritike Trumpovih pristalica, a prije negoli se u srijedu oglasio i sam predsjednik, Snoop Dogga su kritizirali senator Floride Marco Rubio i Trumpov odvjetnik Michael Cohen.

'Snoop to nije trebao učiniti. U ovoj smo zemlji već imali ubijenog predsjednika i ljudi bi trebali biti puno oprezniji po tom pitanju', izjavio je u utorak senator Rubio.

Autor: Youtube

Trumpov tvit na tragu je mišljenja njegova odvjetnika Michaela Cohena koji je u utorak TMZ-u slučaj komentirao: 'Sigurno to ne bih prihvatio ni da je bila riječ o predsjedniku Obami pa svakako neću prihvatiti ni kad je riječ o predsjedniku Trumpu. Budimo pošteni, nije smiješno i nije umjetnički.'

I senator Texasa Ted Cruz smatra neukusnim ismijavanje nečijeg ubojstva, posebno kad je riječ o atentatu na predsjednika.

'Ova zemlja ima vrlo tužnu povijest pokušaja i uspješnih atentata i neodgovorno je od glazbenika i umjetnika poticati na ubojstvo predsjednika. Mislim da se svatko tko je odgovoran i razuman neće odobravati ovaj video', rekao je Cruz za TMZ.