Simay Barlas

Turska ljepotica iz 'Divljeg srca': 'Nisam impulzivna kao Ruja, ali dijelimo strast prema slobodi'

01.09.2024 u 07:26

Bionic
Reading

Serija koja svojom jedinstvenom pričom i likovima donosi mnoštvo uzbuđenja i emocija osvojila je gledatelje Nove TV. Napeta drama emitira se u više od 40 zemalja, a među omiljenijim likovima mnogima je Ruja, koju glumi Simay Barlas, jedna od najljepših turskih glumica. Za tu je ulogu osvojila i nagradu Zlatni leptir

U seriji 'Divlje srce' Simay Barlas glumi djevojku koja je ukrala srce Jamanu Aliju (Halit Özgür Sari), a turski mediji su pisali da su glumci i privatno u vezi. Unatoč tome što je vrlo mlada, ima pozamašno iskustvo u brojnim turskim serijama, a gledatelji je pamte i iz 'Tuđeg života', emitiranog prije sedam godina. Za magazin Gardirop otvorila je dušu i otkrila brojne detalje o sebi.

'Jako sam zavoljela lik Ruje'

U kakvom ste trenutno životnom razdoblju? Na čemu sada radite?

Nalazim se u razdoblju života koje je intenzivno, ali ispunjeno uzbuđenjem. Mogla bih reći da je ovo vrijeme u kojem više maštam o sebi i svom životu, pravim planove, gledam na budućnost s više pozitivnosti i osjećam se motivirano.

Kako ste se uključili u seriju 'Divlje srce'?

Završila sam prethodni projekt prije vrlo kratkog vremena i zapravo nisam imala namjeru žuriti. Željela sam biti dio projekta kojim bih bila zadovoljna, igrati lik koji volim, i to je bio moj jedini cilj. Scenarij za 'Divlje srce' pročitala sam vrlo brzo. Prvi dojam koji sam imala bio je koliko je priča uzbudljiva; scenarij je takav da gledatelji mogu proživjeti sve emocije dok ga gledaju. Jako sam zavoljela lik Ruje. Također, željela sam raditi s redateljem M. Çağatayem Tosunom. Jako sam sretna što sam se u ovom projektu susrela s ovom ekipom.

Imate li sličnosti s likom kojeg igrate u toj seriji?

Ruja je slobodoumna, samouvjerena, tvrdoglava i neposlušna osoba. Ona je djevojka koja ima svoje istine i ide do kraja u njihovom ostvarivanju. Nisam impulzivna kao ona, ali mislim da dijelimo strast prema slobodi, tvrdoglavost i tu određenu neposlušnost.

Što se promijenilo u vašem životu otkako ste stali pred kamere u seriji 'Divlje srce'?

Ne mogu reći da se puno toga promijenilo. I dalje sam ona ista Simay, no mogu reći da imam više razumijevanja i empatije te da sam svjesnija svega.

Je li vam ugodno gledati samu sebe na ekranu? Što osjećate u tim trenucima?

Jedna sam od onih kojima je jako neugodno gledati samu sebe. Javljaju mi se misli poput: 'Što sam ovdje napravila?', 'Jesam li u nečemu zabrljala?', 'Bi li bilo bolje da sam ovako odglumila?' zato što nikad nisam zadovoljna. Uvijek razmišljam u stilu: 'Mora biti bolje', 'Zapravo sam ovo mogla bolje odraditi'.

'Ne žalim ni za čim'

Biti slavan već u djetinjstvu zasigurno u mnogim pogledima nije lako. Jeste li se mogli ponašati u skladu sa svojim godinama?

Ne mogu reći ni da je lako ni da je teško, ali mislim da to nema veze s godinama. Uz potporu obitelji počela sam raditi kao mala i naučila sam stajati na vlastitim nogama. Naravno, mogu reći da sam brže odrasla i sazrela, no također sam svjesna činjenice da imam još toliko toga iskusiti, vidjeti i naučiti. Mislim da je najljepše kad sve ide u svoje vrijeme, i djetinjstvo i zrelost.

Jeste li imali priliku steći tipična mladenačka iskustva?

Počela sam raditi kao mala pa sam uvijek imala više odgovornosti od svojih vršnjaka, no ne žalim se. Ne mogu reći da sam imala neku tipičnu mladost.

Koju svoju osobinu najviše volite?

To što ne žalim ni za čim. Ouno češće govorim 'Dobro da je bilo tako' nego 'Da sam barem ovo ili ono' jer učim na svim svojim iskustvima, uključujući negativna. Kažem si: 'Moralo je ovako biti i neka je', što me osnažuje da krenem dalje.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Mnogo toga dobila od likova koje je glumila

Kako uspostavljate komunikaciju s ljudima kad ih tek upoznate? Je li lako steći vaše povjerenje?

Povjerenje je za mene jako važno, a moje je jako teško steći. Ljudima mogu pokloniti povjerenje tek kad sam sigurna da sam ih dobro upoznala.

Kako za Simay Barlas izgleda početak dobrog dana? Imate li jutarnju rutinu od koje se dobro osjećate?

Imam, no moje se rutine mijenjaju ovisno o radnom vremenu. Ako imam snimanje u jutarnjim satima, moram izaći iz kuće ubrzo nakon što se probudim. U takvim situacijama imam vremena samo za tuširanje i kavu. Kad pak ne moram odmah izaći iz kuće, volim dugo doručkovati, njegovati kožu i malo čitati vijesti na internetu.

Biti slavan, koliko god fantastično djelovalo, zapravo je teško. Ima li situacija u kojima se morate kontrolirati jer ste slavni? Kakav je osjećaj biti slavan u današnje vrijeme? Ima li spoznaja do kojih ne biste došli da niste slavna?

Oduvijek sam jedna te ista Simay. Kakva sam bila prije, takva sam i sad. Možda baš zbog ove perspektive ne doživljavam poteškoće zbog slave. Nemam bogat društveni život, više sam kućni tip. Da nisam glumica, možda ne bih bila sposobna osjećati ovoliko empatije prema drugima, no to nema veze sa slavom. Možda sam mnogo toga dobila od likova koje sam glumila, padali smo i učili zajedno. Obogatili su moj život.

Za jednu je glumicu svaki lik novo putovanje. Sigurni smo da ste nešto dobili od svakog svog lika. Koje su pozitivne strane gledanja na život iz perspektive nekog drugog?

Zbog glume sposobna sam i u privatnom životu gledati na stvari iz druge perspektive te mi je lakše osjećati empatiju prema drugima. Sa svakim likom učim nove stvari, svaki mi je lik lekcija. Vrlo je lijepo moći iskusiti osjećaje koje nisam osobno iskusila, a možda nikad i neću.

Što je za vas najčarobnije u vašoj profesiji?

Izgubiti se u osjećajima koji su mi nepoznati, koje nisam iskusila, a možda nikad i neću.

U industriji ima glumaca koji ne žele prihvatiti raznorazne uloge koje su tabu. Mislite li da glumac ili glumica trebaju rušiti tabue ili ih perpetuirati?

To je svačiji osobni izbor, dakako, no ja sam oduvijek htjela glumiti različite likove. Svaki lik predstavlja novu pustolovinu i novu priču. Na taj se način još više povezujem sa svojom profesijom.

Planirate li biti glumica do kraja života ili imaš neke druge ciljeve?

Uvijek sam se htjela baviti glumom i onda će uvijek biti dio mojeg života. Imam i druge ciljeve, naravno, ali zasad ću ih zadržati za sebe. :)

Kako gledate na muško-ženske odnose? Postoje li za vas stvari koje su nužne i neke koje su apsolutno neprihvatljive?

Za mene veza nije veza ako u njoj nema povjerenja, ljubavi i poštovanja. To troje vrlo je važno po mojem mišljenju.

Volite li svoju slobodu? Mislite li da veze ograničavaju osobnu slobodu?

Strašno volim svoju slobodu. Mislim da dvije osobe ne trebaju biti zajedno ako si ne vjeruju jer razina osobne slobode u vezi proporcionalna je razini povjerenja. Primjećujem da su veze bez povjerenja toksične.

Postoji li neka strana zemlja u kojoj biste voljeli živjeti ili neki grad, država ili kultura kojoj smatrate da pripadate?

Ne znam bih li mogla živjeti izvan Istanbula, no voljela bih posjetiti mnoge države i gradove te upoznati razne kulture.

U današnje vrijeme standardi ljepote poprilično su drukčiji nego prije. Koja su vaša razmišljanja o tome? Što je vas ljepota?

Ljepota za mene nije isključivo fizička, nego podrazumijeva to da si ljudi međusobno pomažu i vole se, a da ne očekuju ništa zauzvrat i ne gledaju svoj interes. Mislim da nije ispravno suditi ljude na temelju fizičkog izgleda. Mislim da ne bi trebala biti važna vanjština, nego nutrina. Oduvijek procjenjujem ljude po tome jer sam tako naučila u svojoj obitelji, tako sam odgojena.

Bez kojih kozmetičkih proizvoda ne možete živjeti?

Bez parfema, kreme za lice, kreme za područje oko očiju i balzama za usne.

'Nastojim se zdravo hraniti'

Kakav je vaš odnos s modom? Pratite li najnovije trendove?

Pratim trendove, ali radije odijevam ono što mi stoji, u čemu mi je ugodno i u čemu se osjećam sretno.

Kako se hranite? Trenirate li?

Teško mi je uskladiti snimanje i treninge, no nastojim trenirati tri puta na tjedan. Nastojim se hraniti zdravo, no katkad se mučim s time jer jako volim brzu hranu.

I zadnje pitanje - da možete putovati kroz vrijeme, u koje biste se vremensko razdoblje vratili?

U 60-e godine 20. stoljeća.

Blic pitanja za Simay

Koju vam pjesmu nikad ne dosadi slušati?

Love Tonight.

Kava ili čaj?

Kava.

Jeste li praznovjerni?

Vjerujem u karmu.

Najdraži filmski žanr?

Znanstvena fantastika.

Najdraži grad na svijetu?

New York.

Salata ili tjestenina?

Tjestenina.

Tri stvari koje uvijek imate u torbi?

Sjajilo za usne, novčanik, ključevi.

Mačke ili psi?

Psi.

Najveći strah?

Zmije.