slavna turkinja

Tko je fatalna Ozge iz 'Divljeg srca'? Bila je sultanija Mahidevran u 'Sulejmanu Veličanstvenom'

31.07.2024 u 14:00

Bionic
Reading

Glasovita turska glumica Nur Fettahoğlu spada među najveće zvijezde svoje zemlje. Gledatelji je trenutno mogu pratiti u hit seriji Nove TV, 'Divlje srce' u ulozi psihijatrice Ozge Aydin. Nur je jedna od najplaćenijih glumica Turske, a svjetsku slavu je stekla u seriji 'Sulejman Veličanstveni' zahvaljujući ulozi žene koja je velikom vladaru podarila prvorođenog sina Mustafu

Nur Fettahoglu jedna je od najzaposlenijih glumica i jedno je od najvoljenijih poznatih lica u Turskoj, a pojavila se u gotovo svim uspješnicama.

Osim kao Mahidevran u seriji 'Sulejman Veličanstveni' domaća publika je pamti i po ulozi Ede u seriji 'Očev izbor'.

Rodila se u Njemačkoj

Fettahoglu je rođena 1980. od majke Fatme i oca Sinana Fettahoglua kao jedno od njihovo petero djece, u njemačkom Duisburgu. Njezini preci s očeve strane potječu iz Turske, dok joj je majka s Kosova. Nakon što je zavšila studij modnog dizajna, počela je raditi u banci. Svojedobno je otkrila kako joj je otac, kad mu je priznala da želi biti glumica, zabranio da izlazi iz kuće i našao joj posao na šalteru banke.

Nakon toga je na turskom televizijskom kanalu Sky Turk vodila program o financijskim i ekonomskim temama. Kao glumica je debitirala 2007. godine u televizijskoj seriji 'Gönül Salnca'.

Privatni život joj je buran

Nur se 2008. godine udala za brokera Murata Aysana, od kojeg se rastala nakon samo tri godine braka. Braku je presudila veza s kolegom Necatijem Sasmazom. No, to je bilo kratkog vijeka, pa se Nur 2013. godine vjenčala sa 13 godina starijim biznismenom Leventom Veziroluom. Taj je brak potrajao svega dvije godine. Taman kada je zatrudnjela, razišli su se, a u veljači 2016. Nur je rodila djevojčicu Elisu. Par se odlučio ponovno vjenčati i kćer odgajati u suživotu.

Tajna super figure

Za njezinu savršenu liniju zaslužna je pažljivo odabana prehrana (koja se zasniva na zdravim namirnicama, svježoj ribi i morskim plodovima), a glumica je više puta isticala i da ima navike koje je usvojila još u djetinjstvu i kojih se do danas ne odriče. Voli kuhati i kaže da je vrlo spretna u kuhinji.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

U glumačkom svijetu poznata po praznovjerju. Navodno ključeve nosi samo na privjesku u obliku telefona jer joj on donosi sreću, a iz kuće izlazi isključivo desnom nogom, čime se štiti od uroka. Inače, prije četiri godine je imala problema sa zakonom jer je obnovila obiteljsku kuću bez da je, po zakonu, za to ishodila dozvole. Proces je navodno još u tijeku, a prijeti joj do pet godina zatvora.