JOHN ASHTON

U 77. godini života preminuo glumac kojeg smo obožavali u hitu 'Policajac s Beverly Hillsa'

29.09.2024 u 19:57

Bionic
Reading

Glasnogovornik holivudskog glumca potvrdio je za TMZ kako je John Ashton izgubio životnu bitku od karcinoma, s kojim se u tišini borio

John David Ashton, glumac kojeg javnost i dalje pamti po ulozi tvrdoglavog detektiva iz franšize 'Policajac s Beverly Hillsa', preminuo je u četvrtak u Ft. Collinsu, u Coloradu, nakon što je izgubio bitku s karcinomom.

Tužnu vijest je za TMZ potvrdio njegov glasnogovornik. Posljednji put glumca smo mogli vidjeti u lipnju ove godine u Los Angelesu, kada je s Eddiejem Murphyjem i ostatkom ekipe sudjelovao na premijeri četvrtog nastavka filma koji ga je i proslavio.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tijekom svojih 50 godina, koliko ih je proveo u Hollywoodu, pojavio se u više od 200 filmskih, televizijskih i kazališnih produkcija, a slavu je stekao upravo 1984. zahvaljujući filmu 'Policajac s Beverly Hillsa' u kojem je glumio s Eddiejem Murphyjem.

John Ashton Izvor: Profimedia / Autor: Emma McIntyre / Getty images / Profimedia

'Iza Johna ostaje bogato nasljedstvo ljubavi, predanosti i služenja. Uspomenu na njega zauvijek će čuvati njegova supruga, djeca, unuci, kao i brat, sestre, šira obitelj i svi koji su ga voljeli. Johnov utjecaj na svijet pamtit će i slaviti generacije koje dolaze', poručio je njegov glasnogovornik Alan Somers.