EMOTIVNE RIJEČI

Evo kako se kolege iz omiljene serije opraštaju s preminulom Maggie Smith

27.09.2024 u 18:55

Bionic
Reading

Od legendarne glumice Maggie Smith koja je umrla u bolnici 27. rujna u dobi od 89 godina, dirljivim su se riječima oprostili i njezini glumački kolege i prijatelji

Glumica Michelle Dockery, koja je u kultnoj seriji glumila lady Mary Crawley, bila je potresena smrću kolegice.

Ovo su najljepše turske glumice današnjice Izvor: Društvene mreže / Autor: Montaža: Neven Bučević

'Nitko nije bio poput Maggie. Osjećam se silno sretnom što sam je poznavala. Jako će nam nedostajati i moje su misli s njezinom obitelji', poručila je glumica, piše People.

Hugh Bonneville, koji je u seriji glumio glumičinog sina, Roberta Crawleya, grofa od Granthama, rekao je za People: 'Svatko tko je ikada dijelio scenu s Maggie potvrdit će njezino oštro oko, duhovitost i nevjerojatan talent'.

"Bila je prava legenda svoje generacije i na svu sreću nastavit će živjeti u tolikim veličanstvenim nastupima na ekranu. Moja sućut njezinim dečkima i široj obitelji', poručio je u izjavi Bonneville (60).

Iza nje ostali su sinovi Toby Stephens i Chris Larkin te petero unučadi. Glumica koja se proslavila i kao profesorica Minerva McGonagall u filmovima o Harryju Potteru preminula u bolnici.

  • +3
Maggie Smith Izvor: Profimedia / Autor: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Smith je u seriji 'Downtown Abbey' koja je stekla veliku popularnost diljem svijeta igrala Violet Crawley, udovicu groficu od Granthama u svih šest sezona PBS-ove serije.

I poznati glumac Paul Giamatti također je odao počast Maggie Smith nakon njezine smrti.

'Privilegija je glumiti s njom. Vrsta je glumca zbog koje ste ponosni što ste glumac. I nikada neću zaboraviti koliko je bila slatka prema mom 12-godišnjem sinu kad je posjetio set', izjavio je Paul.

Nagrađivana glumica

I na Instagram profilu 'Downton Abbey' također je objavljena objava njoj u čast, nazivajući je 'pravom britanskom ikonom'.

'Hvala vam na svemu, Dame Maggie Smith', stoji u njihovoj poruci.

Smith je glumila u PBS-ovoj seriji od 2010. do njezina završetka 2015., kao i u dva spinoff filma o likovima, Downton Abbey iz 2019. i Downton Abbey: Nova era iz 2022. godine.

Bila je nominirana i za nagradu Emmy pet puta za najbolju sporednu glumicu, a nagradu je osvojila 2011., 2012. i 2016. godine.

Inače, treći film Downton Abbey je potvrđen u svibnju 2024., iako nikad nije potvrđeno da će Smith sudjelovati. Bit će to posljednji film u franšizi, kao što je Imelda Staunton potvrdila u intervjuu za BBC Radio 2 u ožujku. Potvrđeno je da će Giamatti reprizirati svoju ulogu brata Care Grantham, Harolda Levinsona u trećem filmu.