Ta uloga ga je proslavila

Sjećate se ovog glumca iz 'Zabranjene ljubavi'? Sad u 'Sjenama prošlosti' igra inspektora

04.09.2024 u 14:46

Bionic
Reading

Nova RTL-ova serija okupila je brojna glumačka imena, a među njima je i Andrej Dojkić koji je utjelovio inspektora Krunu Rimca koji s kolegicom Darijom (Tena Nemet Brankov) upoznaje gledatelje s onime što se događa u seriji povezujući priču iz prošlosti sa sadašnjošću. To mu nije prva inspektorska uloga

Prije 20 godina u Hrvatskoj se počela prikazivati jedna od prvih domaćih sapunica, 'Zabranjena ljubav'. Emitirala se od 2004. do 2008., a mnogi gledatelji i danas pamte likove koji su obilježili seriju među kojima je bio i Andrej Dojkić.

U seriji je utjelovio Aleksandra Sašu Barića i često ističe da tu ulogu (koja ga je proslavila) cijeni jer ga je 'usmjerila prema glumi'. Nakon toga je upisao Akademiju dramske umjetnosti.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Skrivao je informaciju da je postao otac

Javnosti je postao zanimljiviji kada se pročulo za njegovu vezu s glumicom i kolegicom s Akademije dramske umjetnosti Petrom Sanader, kćeri bivšeg premijera Ive Sanadera. Nakon nje je bio u vezi s još jednom glumicom, Ornelom Višticom. U rujnu 2017. je s Dubrovkinjom Ines Cvjetović dobio kćer Nicole. 'Uspjeh je imati djevojku kojoj niste zanimljivi jer ste poznati', izjavio je ranije.

  • +3
Andrej Dojkić Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Aktivan je kazalištu, a gledatelji su ga mogli pratiti u više serija poput 'Čiste ljubavi', 'Prave žene', 'Mjesto zločina' (dobio je ulogu inspektora Andrije Tarasa) te u filmu 'The Match' redatelja Jakova Sedlara u ulozi Laszla Horvatha, mađarskog nogometaša koji je 1944. završio u logoru Kecskemet. Zbog nje se morao pridržavati restriktivne prehrane te je skinuo 15 kilograma.