'BILO JE DOSTA'

Udovica slavnog Elvisa Presleya nakon četiri desetljeća napustila scijentologiju

22.10.2017 u 17:33

Bionic
Reading

Priscilla Presley, supruga legendarnog Elvisa Presleya, prije punih 40 godina postala je članica kontroverzne Scijentološke crkve, a sada je u 72. godini života shvatila kako joj je svega dosta i konačno napustila vjeru koju mnogi opisuju kao 'kult zla'

Posljednja u nizu celebrityja koja je napustila scijentologiju, 72-godišnja je udovica Elvisa Presleya, Priscilla, koja je nakon puna četiri desetljeća odanosti ovoj kontroverznoj crkvi zaključila kako to više nije za nju.

'Bilo je dosta. Gotova sam s time', rekla je Priscilla za koju se vjeruje da se uključila u ovaj kult nakon smrti svog supruga s kojim je dobila kći Lisu Marie i kasnije s Marcom Garibaldijem sina Navaronea. Oboje je djece odgajala u duhu scijentologije, a onda je 2014. njezina kći iznenadila odlaskom iz iste.

'Odlazak Lise Marie iz crkve djelovao je pogubno na Priscillu jer su izuzetno bliske. Napuštanje ove crkve zapravo je bila obiteljska odluka', rekao je za strane medije izvor blizak slavnoj obitelji.

  • +6
Priscilla Presley Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Sve je to polako vodilo do samouništenja.Oni su uzimali moju dušu, moj novac, moje sve', kratko je komentirala prije tri godine svoj odlazak Lisa Marie.

Inače scijentologiju je 1955. osnovao L. Ron Hubbard, pisac znanstvene fantastike, te ova vjera već dugi niz godina slovi kao vrlo kontroverzna.

Mnogi su primjeri slavnih osoba koji su optuživali vođe scijentološke zajednice za razna zlostavljanja, laži, krađe i seksualna napastovanja.

Jedan od najpoznatijih zagovaratelja scijentologije je glumac Tom Cruise, koji je pokušao preobratiti i svoju prvu suprugu Nicole Kidman, ali i drugu, Katie Holmes. Obje su nakon razvoda napustile ovaj kult, te nikada nisu previše pričale o tom periodu života.

Poznato je međutim da se svi pristaše scijentologije često znaju udaljiti od svih prijatelja i članova obitelji koji nisu pripadnici iste.

'Priscilli je ovu vjeru otkrio John Travolta, nakon što je Elvis umro 1977. godine. Od tada im je bila vjerna', govori nadalje izvor te dodaje kako ne zna točni uzrok njezina odlaska iz ovog 'kulta zla' kako ga mnogi nazivaju.