TALA ALAMUDDIN

Uz majku i supruga ona je jedina osoba kojoj Amal Clooney vjeruje

12.10.2024 u 11:23

Bionic
Reading

Tek kada je upoznao Amal Alamuddin, lijepu odvjetnicu za ljudska prava, George Clooney bio je spreman oženiti se, ali i postati otac, iako je cijeloga života bio uvjeren kako on nasljednike nikada neće imati. Rođena u Bejrutu, Amal je odrastala s dvojicom braće, Ziadom i Samerom te mlađom sestrom Talom, s kojom je bila posebno bliska, a roditelji Ramzi i Baria Alamuddin potrudili su se da djeci omoguće što bolji život

Baria i Ramzi Alamuddin svoju su djeca od malena učili da će snagu i uporište, ali i najveću sigurnost pronaći u svojoj obitelji. Upravo zbog toga ne čudi što su sestre Amal i Tala od najranije dobi iznimno povezane, a njihova bliskost nastavlja se i danas.

Koliko vjeruje svojoj sestri i koliko je cijeni i voli potvrdila je kada je za svoje vjenčanje s Georgeom Clooneyjem, Amal odabrala upravo dvije godine mlađu Talu da joj bude vjenčana kuma.

Brad Pitt kroz godine Izvor: Društvene mreže / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Tala Alamuddin rođena je 1980. isto kao i starija Amal, u Beirutu, a te iste godine, zbog Građanskog rata u Libanonu, obitelj je preselila u Buckinghamshire. Kopirajući u svemu stariju sestru, odvjetnicu, i Tala se školovala na Richmondu, American International Universityju u Londonu, gdje je diplomirala 1995. godine.

  • +2
Tala Alamuddin Izvor: Profimedia / Autor: Bryan Bedder / Getty images / Profimedia

Odvjetnički ured zamijenila modnim biznisom

No, za razliku od Amal, koja se pronašla u pravu, Tala se odlučila za modu. Nakon što je u New Yorku radila kao event menadžer, oduvijek poznata po svom modnom izričaju, Tala Alamuddin je 2017. lansirala svoju modnu marku Totally Tala.

Udajom za biznismena Nagija Hamiyjeha preselila je u Singapur, koji je postao njezino stalno prebivalište, a nakon što se od njega razvela 2016. godine, majka četvero djece udala se za talijanskog biznismena Nicu Le Talleca.

Svoje prvo dijete, Miju Hamiyju rodila je 2002. godine, a upravo je Mia te 2014. bila zadužena na vjenčanju svoje tete Amal i Georgea Clooneyja da u šetnji do oltara ispred njih baca latice cvijeća, ali i nosi njezin šlep na vjenčanici. Nakon Mije, 2007. je rodila blizance Jada i Sarija, dok o četvrtom djetetu nije poznato ni ime ni spol ni godina rođenja.

URNEBESNI GLUMAC

I Amal je pala u drugi plan: Ako se netko zna dobro zabavljati, onda je to George Clooney

Pogledaj galeriju

Tala je poznata upravo po svom modnom izričaju u kojem se ne libi nositi jarke i upadljive boje i printove i upečatljive naušnice, stoga ne čudi da je i njezina modna marka namijenjena upravo onim damama koje se ne boje riskirati s takvim kombinacijama.

I sestra joj je pružila priliku odabravši clutch torbicu s njezinim potpisom za vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle, na kojem su ona i George Clooney bili jedni od celebrity uzvanika.

Iako majka Baria, ali i Talina kći Mia, u posljednje vrijeme pružaju i javnu podršku Amal, na događanjima koje organizira Zaklada Clooney, Tala je uvijek uz sestru, pa makar bila udaljena i tisućama kilometara.