BARIA ALAMUDDIN

Tko je majka Amal Clooney? Nagrađivana novinarka s Bliskog Istoka ne može proći ispod radara

27.09.2024 u 12:08

Bionic
Reading

Sinoć je u njujorškoj Javnoj knjižnici održan dobrotvorni događaj u organizaciji Clooneyjeve zaklade. Cilj iste bio je pomoći 'svijetliti zaštitnim svjetlom na hrabre branitelje pravde koji su u opasnosti - šaljući poruku onima koji krše ljudska prava da svijet promatra'. Takvom događaju rado su se odazvala i brojna poznata lica, ali i majka Amal Clooney, koja je slavnoj kćeri najveća podrška

Baš kao što se kćeri i zetu, Amal i Georgeu Clooneyju, pridružila prošle godine na dobrotvornoj večeri koju organizira njihova zaklada, Baria Alamuddin i ove je godine doputovala u New York kako bi im pružila podršku u ovom, za njih iznimno važnom, događaju.

76-godišnja Baria i ovoga se puta potrudila da 'ne prođe ispod radara', odabravši crvenu svilenu kombinaciju koja se sastoji od kombinezona i plašta kojim je dobila na dramatičnosti, a stajling se pokazao idealnim za ovako važnu prigodu. Na crvenom tepihu pozirala je sa svojom unukom Mijom, kćerkom njezine druge kćeri Tale Alamuddin.

Brad Pitt kroz godine Izvor: Društvene mreže / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Baria Alamuddin pred fotografima se ponašala kao da joj je to dio svakodnevice, a mnogi su primijetili njezinu nevjerojatnu ljepotu i eleganciju, unatoč godinama.

Inače, Baria Alamuddin je nagrađivana novinarka i televizijska voditeljica na Bliskom istoku, ali i u Ujedinjenom Kraljevstvu. Urednica je Media Services Syndicatea, a tijekom godina bavljenja novinarstvom intervjuirala je brojne šefove država.

Baria Alamuddin Izvor: Profimedia / Autor: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Uspješna karijera

Upravo zbog toga mnogi govore kako je lijepa Amal Clooney od nje naslijedila ljepotu, ali prije svega pamet. Rođena je u Libanonu, gdje je odrasla i upoznala supruga Ramzija Alamuddina, s kojim dijeli dvoje djece, svima poznatu Amal te mlađu kćer Talu. Baria Alamuddin još je kao mala pokazivala je interes za politikom i znala je da će jednoga dana biti usko povezana s njom.

Studirala je na američkom sveučilištu u Bejrutu, fakultetu koji se smatra najboljim na Bliskom istoku. Godine 1972. diplomirala je na tri smjera, novinarstvu, masovnim medijima te političkim znanostima.

Imala je velik utjecaj na obje kćeri i usmjeravala ih u obrazovanje. Starija Amal danas je uspješna odvjetnica za ljudska prava, dok se mlađa Tala bavi dizajnom.