KĆI TALE ALAMUDDIN

Za nju ćete tek čuti: Tetak joj je Clooney i već naveliko radi u uredu svoje tete Amal

04.10.2024 u 06:44

Bionic
Reading

Nedavno je u New Yorku održana gala večera Clooneyjeve zaklade, a kao podrška kćeri Amal i zetu Georgeu na nju je došla i njezina majka Baria Alamuddin. Za tu prigodu ova nagrađivana novinarka odjenula je crvenu kreaciju, držeći pod ruku lijepu crnku odjevenu u isto tako crvenu haljinu. Nije trebalo dugo da se otkrije da je riječ o njezinoj unuci, kćeri Barijine mlađe kćeri Tale Alamuddin

Bračni par Clooney jedan je od vjerojatno najguglanijih holivudskih parova. Obožavatelji s nestrpljenjem iščekuju svaku novu informaciju o njima i grebu ispod površine pokušavajući doznati nešto o čemu do sada nisu znali. Zbog svoje nevjerojatne skladnosti, ali i ljepote, Amal i Georgea Clooneyja obožavaju i mediji iz cijeloga svijeta, stoga ne čudi to da dobrotvorna večer u organizaciji njihove zaklade nije prošla ispod radara.

Među brojnim uzvanicima i uglednicima našli su se i članovi Amaline obitelji. Na crveni tepih, sva u crvenom, stigla je njezina majka Baria Alamuddin, nagrađivana novinarka, s kojom je lijepa odvjetnica i glasnogovornica za ljudska prava iznimno bliska, a ovoga puta imala je posebnu pratnju.

Brad Pitt kroz godine Izvor: Društvene mreže / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Upravo njezina pratnja privukla je brojne poglede jer je riječ o atraktivnoj crnki koja je također odabrala crvenu kao boju u kojoj će stati pred okupljene fotografe.

Posebna uloga na vjenčanju Clooneyjevih

Nekoliko upita Googleu i lako je doznati o kome je riječ. Lijepa crnka unuka je Barije Alamuddin te nećakinja Amal i Georgea Clooneyja. Riječ je o Miji Hamiyeh, kćeri Barijine mlađe kćeri Tale Alamuddin.

Mia Hamiyeh Izvor: Profimedia / Autor: Mario Mitsis / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Udajom za biznismena Nagija Haniyjeha, Tala Alamuddin preselila se u Singapur, koji je postao njezino stalno prebivalište, a nakon što se razvela od njega 2016. godine, majka četvero djece udala se za talijanskog biznismena Nicu Le Talleca.

Svoje prvo dijete, Miju, rodila je 2002. godine, a upravo je ona 2014. bila zadužena na vjenčanju tete Amal i Georgea Clooneyja da u šetnji do oltara ispred njih baca latice cvijeća, ali i nosi šlep njezine vjenčanice. Nakon Mije, Tala je 2007. rodila blizance Jada i Sarija dok za četvrto dijete nisu poznati ni ime ni spol ni godina rođenja.

Baria Alamuddin Izvor: Profimedia / Autor: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Mijino ime pojavljuje se i na LinkedInu, gdje stoji kako od lipnja ove godine radi kao pripravnica u Zakladi za pravdu Clooney (Clooney Foundation for Justice), a prije toga je osam mjeseci provela u Ujedinjenim narodima. Tijekom staža u UN-u radila je za stručnu članicu Rangitu de Silva de Alwis pomažući joj oko Konvencije o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena.

Za to je područje itekako stručna jer je 2023. diplomirala pravo na SOAS University of London, a prije toga je pohađala United World College.