POSEBni TRENUTci

Velika čast i privilegija: Rakitići su se pohvalili da su upoznali papu Franju

16.11.2022 u 09:42

Bionic
Reading

Bvši hrvatski reprezentativac i jedan od zaslužnih za osvajanje svjetskog srebra u Rusiji, Ivan Rakitić otputovao je u Rim, a odlazak ondje ne može proći i bez posjeta Vatikanu pa je umirovljeni nogometaš dobio priliku za susret s poglavarom katoličke crkve

I do su hrvatski reprezentativci u Rijadu gdje ih očekuje prijateljska utakmica sa Saudijskom Arabijom, prije početka Svjetskog prvenstva, bivši Vatreni Ivan Rakitić je na odmoru nakon završetka prvog dijela sezone. U Rimu je odigrao utakmicu pod nazivom 'Utakmica za mir' u čast legendarnom Diegu Maradoni, koju promovira i papa Franjo.

Umirovljeni nogometaš i njegova supruga Raquel Mauri dobili su priliku i za kratki susret s papom. To su kasnije, naravno, podijelili sa svijetom na društvenim mrežama. Oboje su se pohvalili da im je bila 'velika čast i privilegija' pružiti ruku papi Franji i primiti blagoslov od njega.

Podsjetimo, 34-godišnji vezni igrač, prije četiri godine je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu a od 'kockastog' dresa i reprezentacije se oprostio u rujnu 2020. kada je prešao iz Barcelone u Sevillu. Umirovio se nakon 106 utakmica.

  • +3
Raquel Mauri, Ivan Rakitić Izvor: Profimedia / Autor: - / The Photo One / Profimedia