Povratak nakon pet godina

Vodimo vas na koncert Plavog Orkestra na Sustipanu u Splitu

19.08.2024 u 11:11

Bionic
Reading

Nakon petogodišnje pauze, legendarni sarajevski bend Plavi Orkestar vraća se na scenu i donosi svoju glazbu natrag u srca vjernih fanova. Predvođeni karizmatičnim Sašom Lošićem Lošom, Plavi Orkestar će 24. kolovoza održati koncert na Sustipanu u Splitu, u sklopu svoje velike povratničke turneje

Bend je već održao nekoliko emotivnih koncerata, uključujući nezaboravne nastupe u Slavonskom Brodu i na Ljetnoj pozornici u Opatiji, gdje su pred prepunim auditorijem podsjetili publiku zašto su jedno od najvoljenijih imena regionalne glazbene scene. Ovaj povratak izazvao je oduševljenje kod starih fanova, ali i zainteresirao mlađe generacije, čime su još jednom dokazali da njihovi hitovi nisu zaboravljeni.

Plavi Orkestar osnovan je 1983. godine u Sarajevu kao dio pokreta 'Novi primitivci', zajedno s bendovima kao što su Zabranjeno pušenje i Elvis J. Kurtović. Njihova glazba, koja kombinira pop-rock s prepoznatljivim balkanskim zvukom, postala je simbol osamdesetih i devedesetih godina. S hitovima poput 'Suada', 'Bolje biti pijan nego star', 'Zelene su bile oči te' i 'Sava tiho teče', stekli su kultni status na ovim prostorima.

Za vrijeme pauze od nastupa, Loša je iskoristio vrijeme za kreativni rad i napisao 12 novih pjesama, od kojih će neke biti predstavljene na jesen kada planiraju izdati novi album. Lošić je u nedavnim izjavama naglasio koliko mu znači povratak na scenu i koliko je dirnut emocijama publike koja ih je dočekala s oduševljenjem.

Koncert na Sustipanu bit će posebna prilika da se fanovi još jednom povežu s glazbom koja budi sjećanja na bezbrižnija vremena i koja nastavlja živjeti kroz generacije. Ne propustite ovaj spektakl i priliku da čujete legendarne hitove Plavog Orkestra uživo! Ulaznice su dostupne u sustavima Eventim i Adriaticket.

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za koncert Plavog Orkestra na Sustipanu u Splitu (24. kolovoza), a dobitnici su Vesna Matešić i Lada Sabic.