Senzacija u susjedstvu

Vodimo vas ne Festival održivosti u Tehnopark Celje

11.09.2024 u 15:08

Bionic
Reading

Popularni Tehnopark Celje, najomiljenije mjesto zabave i edukacije u regiji, priprema Festival održivosti. Program je bogat i raznolik, no prava pomama vlada za mjestom u jedinstvenom showroomu, Pilotovoj dnevnoj sobi, gdje će biti izloženi reciklirani upcycle komadi namještaja napravljeni od dijelova zrakoplova

Brojna predavanja, multimedijalne izložbe, predstave, edukacija o održivim trendovima budućnosti i kako smanjiti ugljični otisak, pravilno reciklirati i iskoristiti prirodne resurse na održiv način…, samo su dio bogatog programa Festivala održivosti, koji će se od 18. rujna do 8. listopada održati u Tehnoparku Celje. Sve se odvija u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja, a jedno od najzanimljivijih događaja svakako će biti Pilotova dnevna soba, showroom u kojem će posjetitelji imati priliku razgledati održive luksuzne komade namještaja nastale restauracijom dijelova zrakoplova.

Tehnopark Celje - Pilotova dnevna soba Izvor: Tehnopark Celje / Autor: Promo

Ovi iznimno inovativni komadi namještaja izlaze iz radionice pilota i umjetnika Primoža Jovanovića koji uz pomoć bogatog inženjerskog znanja i domišljatosti dijelovima aviona udahnjuje novi život. Njegov brend Papa Juliett Aviation Art, iza kojeg stoji i Eva Kraš, svakako nije običan brend namještaja, već rezultat nevjerojatne vizije i kreativnosti koja dolazi do izražaja u, primjerice, vintage policama od krila zrakoplova, stolićima s aerodromskim svjetlom ili jedinstvenim ukrasima od propelera. U jedinstvenom showroomu u Tehnoparku Celje tako će biti izloženi iznimni komadi koji spajaju inovativnost, umjetnost i održivost, a kako se očekuje veliki odaziv, obavezna je prethodna prijava putem online obrasca ili na recepciji Tehnoparka Celje. Pilotova dnevna soba bit će postavljena od 3. do 14. listopada.

U sklopu Festivala održivosti u Tehnoparku Celje održat će se još dva velika događanja: multimedijska izložba Atmosfere, koja svjedoči o snazi umjetnosti u rješavanju temeljnih pitanja našeg vremena, poput atmosfere, klime i svemira, kao i aukcija odjeće i kazališna predstava Kurja Omara. Kroz duhovit narativ skreće se pozornost na potrošački orijentirano društvo s naglaskom na odjeći. Naime, pomalo neobičan ormar - kokošji - otvorit će autorica Neža Bojović i to kroz sliku neurotične kokoši i njezine opsjednutosti odjećom (i svim mogućim dodatcima). Kokoš i njezina osobna ispovijest imaju uspone i padove, a završavaju aukcijom na kojoj publika može aktivno sudjelovati i kojom se kokoš oslobađa. Ova interaktivna revija, koja će se održati 28. rujna, završit će aukcijom odjeće.

Više o Festivalu održivosti, ali i drugim događanjima u Tehnoparku Celje potražite na njihovim web stranicama.

Čitateljima tportala darujemo jednu obiteljsku ulaznicu (dvoje odraslih i dvoje djece) za Festival održivosti u Tehnoparku Celje (Festival održivosti traje od 18. rujna do 8. listopada). Dobitnik je Fabijan Lukin.