RASIPA SE MOMČAD

AC Milan doživljava udarac za udarcem; nakon Donnarumme još jedan ključni igrač zbrisao bez odštete, a njegov transfer za navijače je izdaja

Bionic
Reading

Turski veznjak Hakan Calhanoglu (27), koji je pod trenerskom palicom Stefana Piolija postao jedan od ključnih igrača AC Milana, trebao bi karijeru nastaviti u gradskom rivalu Interu

AC Milan je mjesecima pokušavao nagovoriti turskog reprezentativca da produži ugovor i nudio mu je četiri milijuna eura po sezoni, što je bilo povećanje plaće od milijun i pol eura. No, turski veznjak je odbio produžiti ugovor koji mu ističe za nekoliko dana, te se odlučio za prelazak u redove najvećeg rivala, Intera, u koji će stići kao slobodan igrač, bez odštete.

Talijanski mediji navode da će Calhanoglu s Interom potpisati trogodišnji ugovor, po kojem će zarađivati pet milijuna eura godišnje plus milijun eura u bonusima. Calhanoglu bi u utorak trebao obaviti liječnički pregled, a u nekoliko sljedećih dana slijedi potpisivanje ugovora.

Calhanoglu je karijeru počeo u Karlsruheru, a potom je igrao za Hamburger i Bayer Leverkusen, da bi u ljeto 2017. prešao u AC Milan u transferu vrijednom 20 milijuna eura.

  • +4
Švicarska - Turska, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: EPA / Autor: Dan Mullan / POOL

Inače, Calhanoglu se nije proslavio s Turskom na Euru, njegova reprezentacija upisala je sva tri poraza u skupini te se oprostila od natjecanja u ranoj fazi iako je slovila za jednog od pritajenih favorita turnira.