davis cup

Ajduković kao prvi reket Hrvatske: Odgovornost je tu, to je sigurno

10.09.2024 u 14:54

Bionic
Reading

Susret Hrvatske i Litve u Svjetskoj skupini I Davis Cupa sve je bliži – održat će se u petak i subotu u Varaždinu, a točan raspored bit će poznat nakon izvlačenja zakazanog za četvrtak točno u podne u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Prema popisu prijavljenih igrača, status prvog reketa u našem sastavu ponovno će imati 23-godišnji Duje Ajduković, baš kao i početkom godine u susretu protiv Belgije u Areni Varaždin. Trenutno je 105. na ATP ljestvici, zahvaljujući nedavnom osvajanju ATP Challengera u španjolskom Manacoru, što mu je donijelo značajan napredak.

'Status prvog igrača mi je sad poznatiji, jer sam bio u toj ulozi i u veljači. Istina, tada je u momčadi bio Marin Čilić, koji je po plasmanu bio lošiji, ali najbolji igrač u singlu. Ovdje je Borna Gojo, a svi znamo kakve rezultate ima iza sebe. No, odgovornost je tu, to je sigurno.'

Ako ne bude promjena u prijavljenim sastavima, Ajduković bi u petak trebao igrati protiv Ričardasa Berankisa, nekadašnjeg prvog juniora svijeta i igrača koji je dva puta igrao finale ATP turnira.

'On je po prijavi njihov drugi igrač, ali po meni je na betonu njihov najbolji. Hoće li igrati ili ne... Navodno je imao neku ozljedu, što je problematično, i ne znamo hoće li stvarno nastupiti. Pripremamo se kao da hoće.'

Duje posljednjih mjeseci ostvaruje stalan napredak, a ovog tjedna došao je do najboljeg plasmana u karijeri, vrlo blizu ulaska među stotinu najboljih na svijetu, što bi bio veliki uspjeh.

'Renking kao renking, nije toliko relevantan. Nekad možeš napredovati u igri, a da to ne bude vidljivo na ljestvici. No, istina je, radim iz dana u dan i uvode se promjene koje možda neće odmah donijeti rezultate, kao što je bio slučaj ranije, ali sada su vidljive koristi. Idem u dobrom smjeru', zaključio je Ajduković.