kuća je uništena

Aktivisti su provalili u vilu Lionela Messija i poslali poruku zvijezdi Inter Miamija!

06.08.2024 u 15:35

Bionic
Reading

Zvijezda Intera iz Miamija, 37-godišnji Messi, posjeduje brojne nekretnine diljem svijeta, uključujući vilu u Fort Lauderdaleu na Floridi vrijednu 8,45 milijuna funti koja je sinoć vandalizirana.

Nekretninu je kupio još u rujnu, nekoliko mjeseci nakon što je potpisao za MLS franšizu Davida Beckhama.

Naravno, njegove druge nekretnine su uglavnom prazne dok je u Sjedinjenim Državama, a aktivisti su to iskoristili za organiziranje prosvjeda na jednoj koju posjeduje na Ibizi.

Klimatska aktivistička skupina Futuro Vegetal ciljala je na Messijevu vilu vrijednu 9 milijuna funti na španjolskom otoku, tvrdeći da je ilegalna gradnja.

Aktivisti su ovaj tjedan provalili u vilu i obojali imanje u crveno i crno, podijelivši fotografije svog čina na društvenim mrežama.

Dvojica članova grupe slikana su kako drže transparent s porukom 'Pomozite planetu, jedite bogate, ukinite policiju'.

Objašnjavajući svoje razloge za provalu u posjed argentinske zvijezde, Futuro Vegetal objavio je na X: 'Zatamnili smo Messijevu ilegalnu vilu na Ibizi.'

'Ljetnikovac je bespravna gradnja koju je nogometaš stekao za nevjerojatnih 11 milijuna eura.'

'Dok se ovo događa, samo na Balearskim otocima između 2 i 4 osobe umrlo je kao izravna posljedica toplinskog vala.'

'Najbogatijih 1% stanovništva odgovorno je za istu količinu emisija ugljika kao i najsiromašnije dvije trećine. To je moguće samo zato što javne vlasti podržavaju ekonomsko-socijalni sustav koji ugrožava život.'