psk_2

VELIKE RIJEČI

Albanski izbornik Sylvinho: Španjolska rezervna momčad došla bi do finala. I tamo bila favorit

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 24.06.2024 20:42
  • Objavljeno 24.06.2024 u 20:42
Bionic
Reading

Albanija i Španjolska igraju u Düsseldorfu svoju posljednju utakmicu grupne faze Europskog prvenstva. Španjolci su već izborili osminu finala pa će tako na teren istrčati u rezervnom sastavu...

Španjolska i Albanija danas u 21 sat igraju utakmicu posljednjeg, 3. kola grupne faze na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Dok Španjolci u utakmicu ulaze rasterećeno, osiguravši osminu finala i prvo mjesto s pobjedama nad Hrvatskom (3:0) i Italijom (1:0), Albanci moraju ići na sve ili ništa. Nakon dva kola imaju jedan bod, baš kao i Hrvatska. Posao će im biti nešto olakšan, budući da je Luis de la Fuente napravio čak 10 izmjena i na teren šalje efektivno rezervnu momčad Španjolske.

  • +30
Navijači uoči početka utakmice Hrvatska - Italija, Leipzig, EURO 2024., 24.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

Međutim, albanski izbornik Sylvinho smatra da to i nije neka pomoć:

'Španjolska rezervna postava može doći do finala i tamo bi bila favorit', kazao je za France24. Sylvinho je igrao u Barceloni i kasnije Celti te se rado prisjeća svojih dana u Španjolskoj:

'U Španjolskoj su me dočekali kao jednog od njih, mene i moju obitelj. Djeca su mi tamo rođena, zemlja je predivna. Ovo će biti nezaboravan dan za mene', dodao je.

'Španjolska igra jako, jako dobro. Imaju kvalitetu u veznoj liniji, ali i nešto što prije nisu imali: vertikalne igrače na krilnim pozicijama koji mogu igrati na boku ili centralno. Sjajno su organizirani u obrani, ostavljaju jako malo prostora i sjajno vrše presing', zaključio je.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal