US OPEN

Alcazar o Đokoviću: To je čin brutalnosti!

27.08.2024 u 17:41

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz vratio se na mjesto gdje je prvi put osvojio Grand Slam turniru, US Open gdje je prvi puta slavio prije dvije godine kao devetnaestogodišnjak.

Alcaraz je u međuvremenu osvojio još tri Grand Slam naslova, no svjestan je da je i dalje daleko od Novaka Đokovića, koji je u New York stigao po svoju 25. Grand Slam titulu.

"Da budem potpuno iskren, to što Novak radi je nevjerojatno. To je čin brutalnosti. Imam 21 godinu i već sam osvojio četiri Grand Slam naslova, ali nadam se da neću stati na tome. Puno se ljudi pita što mogu napraviti u budućnosti ako sam već sada toliko uspješan, ali ništa neće značiti ta četiri naslova ako ostanem na tome i ne nastavim se razvijati. Moj zadatak je nastaviti rasti i napredovati jer cilj mi je osvojiti što je više moguće. To je ono što je Đoković radio tijekom cijele svoje karijere; uvijek je želio napredovati kada je igrao na ovakvim turnirima, uvijek je želio pokazati najbolju verziju sebe. Uspijevao je u tome i zato mu se mnogi dive. Nadam se da neće nastaviti s osvajanjem titula. Vidjet ćemo, ali nadam se da ću ja nastaviti ovim putem", rekao je Alcaraz.

Neobična situacija dogodila se nakon neočekivanog poraza Alcaraza u jednom meču, kada je frustriran razbio reket. Poraz od Đokovića u finalu Olimpijskih igara u Parizu bio mu je, kako priznaje, izuzetno težak trenutak.

"Bilo je to jedno od najvažnijih finala moje karijere, mog života. Olimpijske igre održavaju se svake četiri godine pa ne znam hoću li imati još jednu priliku osvojiti zlato. Međutim, sigurno ću se boriti za to na sljedećim Igrama u Los Angelesu. Pariz je za mene bio težak trenutak; ostao sam bez zlata u vrlo tijesnom meču u kojem sam imao svoje prilike, ali ispred sebe sam imao stvarno dobrog protivnika tog dana. Đoković se borio za isti cilj i zaslužio je pobjedu, a ja sam nekoliko dana kasnije shvatio da sam osvojio srebrnu medalju, što je također veliko postignuće", poručio je Alcaraz.