BAYER LEVERKUSEN

Alonso objasnio zašto je izostavio ponajboljeg igrača iz momčadi za Ligu prvaka

23.10.2024 u 10:52

Bionic
Reading

Leverkusen je u prva dva kola Lige prvaka bio maksimalan; pobijedio je Milan (1:0) i Feyenoord (4:0). Danas mu slijedi gostovanje kod Bresta, ali bez sjajnog Victora Bonifacea

Xabi Alonso, trener aktualnog njemačkog prvaka Bayera Leverkusena, objasnio je na presici uoči današnje utakmice Lige prvaka protiv Bresta zašto je izostavio jednog od svojih najboljih igrača.

Naime, u momčadi se trenutno ne nalazi Victor Boniface, nigerijski reprezentativac i udarna igla Leverkusena. Razlog je prometna nesreća u kojoj se našao u subotu. Iako je Boniface iz nje izašao samo s lakšim ozljedama, Alonso ne želi ništa riskirati.

'Boni nije u momčadi. Na svu sreću, nesreća nije bila ozbiljna, ali takve stvari uvijek ostave trag. Osjeća se bolje, ali nije još spreman, utakmica je prerano. Fizički je u redu, ali moramo uzeti u obzir i emotivno stanje. Ovo je samo predostrožnost', kazao je.

'Ima malu ranu na ruci i posjekotinu na desnoj nozi. Ali još uvijek se mentalno nosi s nesrećom, pa smo odlučili dopustiti mu da se odmara, nije putovao s nama u Brest. Ali ubrzo će se priključiti momčadi', dodao je.

Leverkusen je u prva dva kola LP bio maksimalan; pobijedio je Milan (1:0) i Feyenoord (4:0).

Standings provided by Sofascore