transferi

Jednom od najboljih mladih igrača svijeta i Modrićevom nasljedniku zabranjen transfer u jedan klub: 'Svugdje može, tamo ne'

16.10.2024 u 17:34

Bionic
Reading

Florian Wirtz (21) je već sad jedan od najboljih mladih igrača svijeta i samim tim momak kojeg traže najveći svjetski klubovi.

Wirtz je kao tinejdžer bio jedan od ključnih igrača Bayer Leverkusena u pohodu na povijesni prvi naslov u Bundesligi, a i standardni je reprezentativac Njemačke. Za mladog Nijemca su interes pokazali gotovo svi europski velikani, a najviše su zagrizli Real Madrid i Bayern. Bavarci još i više te su spremni platiti više od 100 milijuna eura već ovo ljeto.

No, sudeći prema izjavama čelnih ljudi Apotekara, Wirtz će Bavarcima ostati tek pusti san. Ukratko, za određeni iznos Wirtz može bilo gdje, samo ne u Bayern. To je potvrdio direktor Bayera Fernando Carro.

'Podrazumijeva se da ne želimo pojačati izravne konkurente u vlastitoj ligi s našim vrhunskim igračima', naglasio je Carro u podcastu Phrasenmaher. Carro je dodao kako je ovo jedna od temeljnih odluka za klub. Slično se dogodilo i Jonathanu Tahu, kojeg je Bayern želio, ali do transfera nije došlo.

'Usput, rekao sam to izravno i Jonathanu Tahu: 'Prihvaćam ako želiš otići, ali radije bih bilo koji drugi klub osim onog u Njemačkoj', rekao je Carro.

Wirtz je vezan za Bayer do 2027. godine, ali nema izlaznu klauzulu pa se ne može otići bez odobrenja aktualnog prvaka Njemačke.Ipak, njemački mediji tvrde da su se igrač i klub dogovorili da može otići ako dođe neka atraktivna ponuda. Poput one Realove, u kojem Wirtza vide kao idealnu zamjenu za Luku Modrića.