NIŠTA BEZ REFERENDUMA

Amerikancima se žuri, sastali se s Brbićem!

27.06.2013 u 14:28

Bionic
Reading

Michael Glover i Darren Treasure, predstavnici potencijalnih američkih investitora koji su se iznenada pojavili u Splitu i izrazili zainteresiranost za preuzimanje većinskog vlasništva u Hajduku, u četvrtak ujutro sastali su se s predsjednikom kluba Marinom Brbićem

Sastanak je organiziran u hotelu Lav, a Amerikanci su - kako je Brbić potvrdio za tportal - izrazili želju za kupnjom 51 posto dionica splitskog kluba, i to što prije. 'Žele ulagati odmah, već za ovu sezonu', kazao je predsjednik Hajduka i odmah se ogradio da o eventualnoj prodaji on ionako neće odlučivati.

'U ovoj priči nisam ključan ja, nego Grad Split jer bez njega oni ne mogu dobiti većinski paket dionica. Oni žele jaki Hajduk odmah, a ne da se cijela priča otegne. To je sve što zasada nakon sastanka mogu reći', dodao je Brbić. Po njegovim riječima, potencijalni investitori željeli bi najprije otkupiti dio gradskih dionica (oko 31 posto, budući da će Grad Split svakako zadržati kontrolni paket od 25 posto), da bi potom pregovarali s ostalim Hajdukovim dioničarima poput Jake Andabaka, Ivana Rimca, Dalekovoda, Brodomerkura...

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, s druge strane, u četvrtak je izričito potvrdio da ni u kakvu prodaju Hajduka neće ići bez da o tome odluče Splićani na referendumu.

'Amerikanci bi htjeli brzo, a ja sam im rekao da to kod nas ne ide brzo, pogotovo u slučaju poput prodaje Hajduka. Idućeg tjedna razgovarat ću s upravom i nadzornim odborom, potom s udrugom Naš Hajduk, zatim svim većim dioničarima, a onda i u Gradskom vijeću. Tek ako se svi slože, može se ići na taj korak, ali ponavljam, neću ga prodati bez referenduma! Nije normalno da se simbol grada proda bez da o tome odluče građani', kazao nam je Baldasar.