HRVATSKA SERENA

Ana slavi veliku titulu: Sada želim seniorske pobjede!

27.01.2013 u 16:28

Bionic
Reading

Pobjednica juniorskog Australian Opena, Dubrovčanka Ana Konjuh vratila se u Hrvatsku i najavila seniorske nastupe u 2013. godini.

Mlada 15-godišnja Ana oduševila je svijet tenisa fantastičnom igrom posljednjih mjeseci. Potkraj godine osvojila je Orange Bowl, neslužbeno juniorsko svjetsko tenisko prvenstvo, a zatim je ovaj tjedan uslijedila i Grand Slam titula. U Melbourneu je osvojila prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, ali i u parovima u kombinaciji sa Kanađankom Carol Zhao. Sada je prva juniorka svijeta i pred njom je potencijalno velika karijera.

'Još se nije sve sleglo, još nisam svjesna svega, treba prespavati noć pa ćemo vidjeti. Nije moglo bolje, dva pehara su tu, hvala Bogu što sam izdržala sve. Sada sam prva juniorka svijeta i želim se fokusirati na WTA renking', izjavila je Ana Konjuh po povratku u Hrvatsku, koja priznaje da su joj uzori Roger Federer i Kim Clijsters, a godi joj što ju jedan Mats Wilander uspoređuje sa Serenom Williams i nada se da će to opravdati sljedećih godina.

Anu su na aerodromu Pleso dočekali oduševljeni roditelji, tri sestre te rodbina i prijatelji. Bilo je teško ne primijetiti ljepotu kojom su blistale pripadnice ljepšeg spola obitelji Konjuh, a tata Mario izgledao je kao vrlo zadovoljan i ispunjen čovjek.

'Zaista jedan prekrasan, čaroban uspjeh, toliko finih i lijepih stvari napraviti u zadnjih par mjeseci to je rijetkost i u svijetu, a ne samo u Hrvatskoj. Počeli smo prije deset godina na teniskim terenima uvale Lapad u Dubrovniku i da mi je netko tada rekao da ćemo završiti na Rod Laver Areni u Melbourneu rekao bih mu da je lud,' priznao je Mario Konjuh pa najavio:

'Dva smo cilja već stvarili, prvo mjesto među juniorkama i Grand Slam, sada nam preostaje što više napredovati na WTA ljestvici. Sad treba što bolje odigrati WTA i PRO turnire i nadamo se oko 200. mjesta na ljestvici do kraja godine, mi bi s time bili zadovoljni.'

Što Ana misli o razbijanju reketa za vrijeme mečeva i radi li to kad gubi, pogledajte u video prilogu.

Doček Ane Konjuh