POJAČANJE HAJDUKA

Anderson: Vjerujem da ću se nametnuti

03.02.2010 u 21:42

Bionic
Reading

Brazilac Anderson Ricardo Dos Santos doputovao je u kasnim popodnevnim satima na Poljud i u četvrtak bi se trebao priključiti treninzima prve momčadi Hajduka

Iznenađen dočekom velikog broja novinara u Splitu, Anderson je odmah naglasio kako je svjestan toga u kakav je klub došao i što se od njega očekuje.

'Znam da je Hajduk velik klub te da ima navijače koji su među najboljima u Europi, a najviše informacija dao mi je moj bivši suigrač u Turskoj Luka Vučko. Stigao sam u Hajduk kako bi se nametnuo i izborio za mjesto u momčadi te da nakon nekog vremena napravim korak dalje u još veću sredinu', kaže Anderson koji je potvrdio da je u Koreji trenirao do kraja prosinca nakon čega se vratio u Tursku i nakon kraće pauze nastavio s individualnim treninzima, jer je znao da ga uskoro očekuje transfer.

Anderson je robustan centarfor, a njegov suigrač, bivši hajdukovac Luka Vučko opisao ga je kao vrlo snažnog napadača engleskog tipa koji može jako puno trčati i sjajno igra glavom.

'Nije zabio puno golova, no u tako malom klubu golovi vrijede dvostruko pa i trostruko više nego primjerice u HNL-u', pojasnio je Vučko.

Dvadesetšestogodišnji Brazilac još nije potpisao ugovor s bijelima, no ta formalnost bi se trebala obaviti u sljedećim danima. Naravno, ako zadovolji ukus trenera Reje.