psk_2

USKORO ĆE 33

Ante Budimir pred transferom karijere; Osasuna je željna rekordne zarade

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 12.06.2024 09:26
  • Objavljeno 12.06.2024 u 08:39
Bionic
Reading

Nediljko Labrović prvi je od hrvatskih reprezentativaca koji je tijekom Eura promijenio klub. No, prema najavama, neće biti jedini

Naravno, nagađa se o transferima Marka Pjace, Brune Petkovića, Martina Baturine... Ali i Ante Budimira, zapravo najmanje spominjanog u tom kontekstu. Jer ovaj 32-godišnji napadač Osasune ima ugovor sa španjolskim klubom do lipnja 2027. godine.

Međutim odlična sezona koja je iza njega (bio je peti strijelac LaLige sa 17 golova), sada još i gol protiv Portugala, očito su privukli pozornost te se iz Španjolske doznaje da su u Osasuni počeli razmišljati o Budimirovoj prodaji. Ali ne zato što su nezadovoljni njime, već naprotiv - da bi jako puno zaradili.

Doduše, ne spominju se zainteresirani klubovi, već da je bilo puno upita. I valjda je uistinu tako.

Prije tri godine Osasuna je kupila Budimira za osam milijuna od Mallorce, a sada se očito nadaju i njegovom odličnom nastupu na Euru da bi mu cijena još skočila.

Od Budimira se očekuju velike stvari u Njemačkoj, a tome se nadaju i u Osasuni kako bi možda ostvarili najveću prodaju u klupskoj povijesti, jer dosad im je najskuplji izlazni transfer bila prodaja Raula Garcije u Atletico Madrid još 2007. godine za 13 milijuna eura.

U tom prodajnom paketu je i Aimar Orozo, 22-godišnji veznjak, koji pak ima prevelika potraživanja od kluba.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal