psk_2

I MOŽDA SU U PRAVU

Španjolci su puno optimističniji i od Hrvata kad je u pitanju Luka Modrić

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 12.06.2024 05:56
  • Objavljeno 12.06.2024 u 05:56
Bionic
Reading

Ove subote od 18 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu, međusobnim okršajem Hrvatska i Španjolska otvaraju Europsko prvenstvo u Njemačkoj

Tim povodom španjolski El Confidencial povukao je paralelu između dva igrača koji igraju na vrlo sličnim pozicijama u svojim reprezentacijama, 21-godišnjeg Španjolca Pedrija i 38-godišnjeg Luke Modrića.

Naravno, nama je fokus na Luki Modriću, odnosno kako Španjolci vide njegovu ulogu unutar momčadi Zlatka Dalića.

Za početak važno je napomenuti, iako je 17 godina stariji, Luka Modrić odigrao je 216 minuta više u ovoj sezoni.

Osim toga, imao je kudikamo više rezultatskog uspjeha, a sve je kulminiralo osvajanjem Lige prvaka. Istina, u finalu je Modrić dobio tek 'mrvice', ali uz nešto veću minutažu dao je svoj veliki doprinos u pobjedama nad Manchester Cityjem i Bayernom.

U tekstu se dalje navodi.

Psihički, on je u prednosti. Luka Modrić igrat će ovaj Euro uz jamstvo da će nastaviti još jednu sezonu u Real Madridu. Riječ je o igraču koji je svojim iskustvom i učinkom i dalje važan u planovima Carla Ancelottija, posebno nakon odlaska Tonija Kroosa.

Modrićeva uloga u hrvatskoj reprezentaciji nije se promijenila unatoč tome što je imao manju minutažu u važnim utakmicama Real Madrida.

I dalje je nositelj veznog reda u kojem mu društvo prave bivši igrač Real Madrida Kovačić i Brozović, nogometaš koji je s 31 godinom otišao u Saudijsku Arabiju i potpisao za momčad Cristiana Ronalda.

Modrić je veteran, legenda, koji želi osvojiti Europsko prvenstvo nakon što je bio drugoplasirani na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i treći u Kataru. Održava entuzijazam i fizičku spremnost što ga čini nevjerojatno konkurentnim i još uvijek nema određen datum kada bi mogao objesio kopačke o klin.

Tijelo je spremno, a glava je puna izazova. Ne treba isključiti ni nastup na Svjetskom prvenstvu 2026. koje će se održati u SAD-u, Kanadi i Meksiku.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal