NEMA PRAVO NA GREŠKU

Ante Čačić - dobio priliku života, želi pravi rezultat

03.06.2016 u 15:53

Bionic
Reading

Ante Čačić preuzeo je izborničku funkciju krajem rujna prošle godine. U ruke je dobio najvredniji dio hrvatskog nogometa, a na njemu je da dokaže jesu li čelnici HNS-a bili u pravu

Kada je Čačić izabran za izbornika dobar dio javnosti to je dočekao s negativnim reakcijama pa se pozivalo i na bojkot reprezentacije. No novog hrvatskog stratega to nije pokolebalo i odveo je Vatrene na kontinentalnu smotru.

INFO

Izbornik od 21. rujna 2015.
Klubovi u karijeri: Prigorje Markuševec, TPK, Zadar, Dubrava, Inter Zaprešić, Hrvatska U21 (asistent), Osijek, Slaven Belupo, Croatia Sesvete, Libija (asistent), Libija U-21, Kamen Ingrad, Lokomotiva, Dinamo Zagreb, Radnik Sesvete, Maribor
Rođen: 29. rujna 1953.
Utakmica na klupi Hrvatske: šest (pet pobjeda i 1 remi)

Njegov najveći klub u trenerskoj karijeri je bio zagrebački Dinamo pa je i po tome jasno kako je Čačić u svojoj 62. godini dobio priliku života.

Čačić obožava nogomet i kada je na nevjerojatan način došao do reprezentacije jasno je dao do znanja da će ići svojim putem, želi rezultat i ne želi na EURU biti samo sudionik.

U svojim istupima Čačić je pokazao mnogo optimizma i samopouzdanja uoči utakmica u Francuskoj. Iskazao je vjeru u mogućnosti reprezentativaca i svoje znanje, bez obzira što nema iskustva s ovako velikog natjecanja, i siguran je da će se uz pošten pristup onih koje je izabrao Hrvatska predstaviti u dobrom svjetlu.