RIJEKINA 'PETARDA'

Armada na originalni način došla na utakmicu

19.07.2013 u 08:44

Armada brodom stigla na Kantridu

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Bionic
Reading

Rijeka se s lakoćom poigrala s velškim predstavnikom Prestatynom na svojoj Kantridi pobijedivši 5:0. U izvrsnoj atmosferi igrači trenera Keka već su u prvoj utakmici riješili pitanje prolaska, tako da će put u Wales biti opuštajući

Izvrsno ispunjena Kantrida svjedočila je 'petardi' svojih ljubimaca protiv velškog Prestatyna u kvalifikacijama za Europsku ligu. Pobjeda od 5:0 Rijeke najavljuje kako bi momčad s Kantride mogla napraviti nešto u ovim kvalifikacijama.

Nakon susreta gostujući igrač i trener Niel Gibson nije bio od velikih riječi.

'Nema se tu puno za reći. Pobijedila je bolja momčad. Igrali smo do kraja koliko smo mogli, ali Rijeka je kvalitetnija momčad, rekao je Gibson, koji je tri minute prije kraja napravio zamjenu vratara. Nije tu njegovu odluku sportski primio Roberts, koji je vidno ljutit napustio teren i mjesto ustupio Hill-Duntu.

'Dunt je bio naš vratar posljednjih devet sezona i pružio sam mu priliku da osjeti malo atmosferu europske utakmice', objasnio je Gibson.


Riječki trener Matjaž Kek je s druge strane, zadovoljan rezultatom, analize ostavio za svlačionicu.

'Očekivana pobjeda i dovoljno visoka da mirno putujemo na uzvrat. Imamo tri dana vremena za oporavak i regeneraciju te pripremu za sljedeću utakmicu. Danas sam vidio stvari koje su bile dobre, ali bilo je i onih koje nisu bile dobre. Život ide dalje, pred stručnim stožerom i upravom kluba zadatak je da se dobro pripremimo za utakmicu u Splitu. Vjerujem da su navijači, koji su večeras bili posebni, vidjeli nešto od dobrog nogometa, posebno u nastavku. Vidjeli su da igrači uživaju u nogometu, u nadigravanju. Ja sam u drugom poluvremenu sjeo i gledao. Ima tu grešaka i bit će težih utakmica u kojima ćemo morati kopati. Brezovec je dobio bespotrebno žuti karton, ali znamo kakav je on, a takav je kakav je. Čestitam i gostima, ostavili su korektan dojam i želim im puno uspjeha u njihovom prvenstvu', završio je Kek.

Osim rezultata, utakmicu je obilježila i zanimljiva ideja dijela navijača Rijeke koji su na utakmicu došli brodićem i tako najavili spektakl na Kantridi.