PROTIV PRODAJE NA BRZINU

Baldasar: Ne dopuštam ucjene oko Hajduka!

11.07.2013 u 13:13

Bionic
Reading

Splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara mediji i dalje opsjedaju s pitanjima o eventualnoj prodaji Hajduka, iako osim poprilično neozbiljnog pisma namjere američkih investitora nema nikakvih konkretnih ponuda za kupnju splitskog kluba

Na redovitom tjednom susretu s novinarima, kojega je uveo kako bi pokazao da je potpuno različit od Željka Keruma, Baldasar je stoga odgovorio vrlo konkretno:

ivo baldasar
Nitko neće ucjenjivati Grad za tih 30 milijuna kuna i natjerati nas na prodaju! Ako treba, platit ćemo kredit, na to se već pripremamo

'Što je više ponuđača, veća je cijena! Da, javljaju se nakakvi potencijalni investitori, najavljuju se i nekakvi Rusi, no konkretnih ponuda nema i sigurno nećemo žuriti oko Hajduka', kazao je i još jednom ponovio da bi o eventualnoj prodaji raspisao referendum - ali tek nakon što bi svi zainteresirani procijenili da je neka od ponuda potpuno zadovoljavajuća.

Grad Split je još prošle godine formirao povjerenstvo koje je trebalo pripremiti opcije za eventualnu dokapitalizaciju ili privatizaciju Hajduka, no ono dosad ništa nije napravilo pa ih je Baldasar raspustio. Najveći problem trenutno je kredit od 30 milijuna kuna za koji je Grad jamčio i koji bi, ukoliko ga klub ne podmiri, u listopadu pao na teret gradske blagajne.

No, Grad Split ima i mehanizam kojim bi u iduće tri godine mogao uzimati 30 posto Hajdukovih prihoda i tako vratiti svoj novac.
'Nitko neće ucjenjivati Grad za tih 30 milijuna kuna i natjerati nas na prodaju! Ako treba, platit ćemo kredit, na to se već pripremamo, ma platit ćemo i više - ali s Hajdukom nećemo postupati 'tek tako' i u žurbi', jasan je Baldasar.