zabrinuti za njega

Barcelona bi voljela da Rakitić uopće ne igra ključnu hrvatsku utakmicu na Wembeyju

16.11.2018 u 12:53

Bionic
Reading

Katalonski dnevnik Sport javlja kako su u Barceloni svjesni važnosti utakmice Engleske i Hrvatske na Wembleyju ove nedjelje, ali bi radije da Ivan Rakitić ne forsira svoj nastup, s obzirom na bolove u bedrenom mišiću koje je osjetio...

Podsjetimo, naš 30-godišnji reprezentativac osjetio je bolove u bedrenom mišiću i zbog toga izašao iz igre u 66. minuti ogleda Hrvatske i Španjolske na Maksimiru.

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Zbog toga se upalio alarm ne samo u našoj izabranoj vrsti, već i u Barceloni u kojoj je on najkorišteniji nogometaš, a ukupno je skupio već 59 nastupa ove kalendarske godine i ako ostane zdrav srušit će osobni rekord (63) od prošle godine.

Možda je baš taj ogroman broj utakmica koje je odigrao problem zbog kojeg se javila ova ozljeda, a Zlatko Dalić nada se da će liječnici reprezentacije uspjeti osposobiti jednog od ključnih igrača hrvatske reprezentacije do nedjelje.

No, kako javlja katalonski dnevnik Sport, Barcelona je svjesna važnosti ovog susreta, međutim voljela bi da Dalić ne forsira Rakitića ako ne bude potpuno spreman igrati, kako se ne bi ozljeda zakomplicirala.

Olakotna okolnost za Ivana je ta da zbog crvenog kartona dobivenog protiv Betisa neće igrati u derbiju protiv Atletica za desetak dana pa ako stisne zube protiv Engleske imat će nešto vremena za odmoriti se i pripremiti za završne utakmice u kalendarskoj godini.

No, u Barci nemaju pravu zamjenu za njega i zato drže fige da ga ne uhvati u Španjolskoj često spominjani 'virus Fifa', odnosno da se ne vrati s reprezentativnih zadataka dugoročno nesposoban igrati...