spas za klub

Barcelona će novim ugovorom zaraditi nevjerojatnih milijardu i pol eura

19.10.2024 u 07:20

Bionic
Reading

Joan Laporta, predsjednik Barcelone, slavodobitno je objavio kako je klub pred potpisivanjem 'najboljeg ugovora u svijetu nogometa', dugoročnog i nevjerojatno unosnog novog ugovora s tehničkim sponzorom, tvrtkom Nike

'Ovo će biti najbolji ugovor u svijetu nogometa', rekao je slavodobitno predsjednik Barcelone Joan Laporta za Barca One, ne navodeći detalje ugovora.

Laporta je naglasio kako je novi ugovor mogao biti potpisan još u kolovozu...

'Ali nisam ga želio potpisati jer sam želio najbolje uvjete za klub', istaknuo je predsjednik Barce.

A radi se o nastavku suradnje između Barcelone i dosadašnjeg tehničkog sponzora, tvrtke Nike koja bi trebala potrajati sljedećih 10 godina.

Zašto je to toliko važno? Pa zato jer ovaj novi, izdašniji ugovor, jamči financijski opstanak kluba! Doslovno će spasiti Barcu koja već nekoliko sezona visi na rubu stečaja zbog nagomilanih dugova.

Španjolski mediji, prije svih sportski dnevni list Marca, tvrde kako će po novom ugovoru Nike Barceloni u sljedećih deset godina isplatiti nevjerojatnih milijardu i pol eura!

Barcelona bi tako, odmah po potpisu ugovora trebala dobiti 150 milijuna eura bonusa, što je financijska injekcija koja će klubu omogućiti da ovu kalendarsku godinu dočeka s barem donekle smanjenim ukupnim dugom. Dodajmo kako će nakon toga svake sezone tijekom trajanja ugovora na Barcin račun svake godine sjedati po 125 milijuna eura.

'Prije prosinca moramo pokazati pozitivne rezultate La Ligi', rekao je Laporta i slavodobitno zaključio:

'A La Liga cijeni naše napore da smanjimo troškove plaća kako bismo zadovoljili financijski fair-play.'

Ovaj je ugovor s Nikeom, za početak, jako dobar 'poguranac' prema financijskom oporavku. No, dug Barcelona je i dalje ogroman, trebat će godine truda i štednje kako bi se klub vratio u 'računovodstvenu pozitivu'.