iznenađujuća odluka

Bio je zvijezda Hajduka, igrao je na SP-u, tražio ga je Inter; sad je potpisao za klub iz četvrte lige

18.10.2024 u 11:03

Bionic
Reading

Nekadašnja zvijezda Hajduka i bivši reprezentativac BiH, Tino Sven Sušić (32), ima novi klub. Najavljen je kao veliko pojačanje momčadi Francaville koja nastupa u talijanskoj Serie D, četvrtoj ligi...

Za Sušića će ovo biti čak šesti klub u posljednje četiri godine što dovoljno govori u kojem smjeru je otišla njegova karijera.

Od kolovoza 2020. do kolovoza 2024. godine Tino Sven Sušić je redom igrao za Sarajevo, Kuban, Tabor Sezanu, Rudeš, Tuzla City, a sada je potpisao za Francavilu, momčad iz četvrte talijanske lige.

Najbolje igre Sušić je pružao kao član Standarda, kad je dobio i poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine s kojom je igrao na SP-u u Brazilu 2014. godine.

U Hajduk je došao 2012. godine tiho uz odštetu od 50.000 eura, te je u četiri godine na Poljudu postao je velika zvijezda, a 2016. proglašen je najboljim igračem.

Za Hajduk je u 134 utakmice postigao 27 golova uz 24 asistencije. Nakon četiri godine otišao je u Genk uz odštetu od 2 milijuna eura. U to vrijeme se i milanski Inter opasno 'zagrijao' za Sušića, no transfer nije dogovoren iako je navodno bio vrlo blizu...

Sušić je četiri mjeseca bio bez kluba nakon što je napustio Tuzla City. Talijanski klub objavio je da je uz Sušića potpisao i Josip Ivančić (33), nekadašnji napadač Zadra i Rijeke.