psk_2

hEROJ IZ SJENE

Ponizni Bask koji je Španjolskoj donio titulu prvaka Europe: Imao sam sreće

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 15.07.2024 05:51
  • Objavljeno 15.07.2024 u 05:51
Bionic
Reading

Mikel Oyarzabal postigao je pobjednički pogodak u finalu Europskog prvenstva. Kapetan Real Sociedada zabio je za 2:1 u 86. minuti Engleskoj i tako osigurao svojoj reprezentaciji rekordni četvrti naslov prvaka Europe

Španjolski reprezentativac Mikel Oyarzabal, koji je u 86. minuti zabio gol za pobjedu od 2:1 nad Engleskom u finalu Europskog prvenstva, rekao je da je imao sreće što je upravo on zabio.

'Odradio sam svoj posao', izjavio je 27-godišnji Bask za španjolsku televiziju TVE. 'Imao sam sreće što sam upravo ja zabio za pobjedu. Nastojao sam napraviti ono što se od mene očekivalo u svakom trenutku', dodao je.

Krilni napadač Lamine Yamal, koji je dan prije napunio 17 godina, proglašen je najboljim mladim igračem prvenstva.

'Jako sam zadovoljan. Jedva čekam vratiti se u Španjolsku i proslaviti ondje. Ovo mi je najbolji mogući rođendan', izjavio je.

  • +26
Španjolska - Englesku, finale Eura (14.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf

Rekao je da Španjolskoj nije bilo lako nakon što je Engleska izjednačila na 1-1.

'Bilo nam je tada teško jer su nas stisnuli, ali pokazali smo se da se znamo nositi s teškim trenucima', rekao je igrač Barcelone.

Izbornik Luis de la Fuente naglasio je da 'ne može biti sretniji'.

'Zasluženo smo se okrunili naslovom prvaka Europe. Ponosan sam na svoje igrače', rekao je izbornik.

Rodri je proglašen najboljim igračem Europskog prvenstva, nakon što je prije godinu dana bio proglašen i najboljim igračem Lige nacija.

'Kakav dan! Ovo mi je najbolji dan u karijeri', istaknuo je. 'Ispisali smo povijest. Ovo je možda bio najteži turnir ikada, a mi smo pobijedili sve suparnike. To je nevjerojatno', rekao je Rodri.

Uspjeh je objasnio time što su mnogi igrači Španjolske pod vodstvom De la Fuentea već u mlađim uzrastima osvajali europska prvenstva pa su nastavili zajedno uspješan put.

'Nastavili smo 'uzgajati' ono što smo davno posijali', izjavio je o čovjeku koji sada ima naslov prvaka Europe u U-19, U-21 i seniorskoj kategoriji.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal