psk_2

stoper 'azzurra'

Bastoni optimističan uoči okršaja s 'vatrenima': Ne bojimo se Hrvatske, ali je poštujemo

Bionic
Reading

Talijanski stoper Alessandro Bastoni (25) najavio je sutrašnji ogled u Leipzigu (21 sati, HTV2) između 'azzurra' i Hrvatske

Aktualni europski prvaci u boljoj su poziciji od "vatrenih". Nakon prva dva kola imaju tri boda, a hrvatska vrsta tek jedan bod.

"Nemamo straha od Hrvatske. Ljudi se boje bolesti, ovo je nogomet, utakmica. Vidjeli smo kako su igrali protiv Španjolske, premda su izgubili, stvorili su nekoliko prilika. Znamo sve o Hrvatskoj, znamo kakve igrače imaju, neki od njih imaju 80-ak utakmica zajedno u reprezentaciji," kazao je stoper Intera i ''azzurra'' Alessandro Bastoni.

"Ne bojimo ih se, poštujemo ih, vjerujem da smo izvukli pouke iz poraza od Španjolske. Lako je kada dobiješ utakmicu, važno je kako skupina reagira kada je izgubiš. Poraz od Španjolske nas je dodatno zbližio," dodao je.

  • +44
Španjolska - Italija, Euro (20.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Georgi Licovski

Bastoni u Interu igra s trojicom igrača u zadnjem redu, a u talijanskoj reprezentaciji sa četvoricom. Međutim, ne smatra to problemom.

"U reprezentaciji igram drugačiju poziciju, ali u današnjem nogomet u svakoj ekipi možeš igrati drugu ulogu. To je tvoj posao. Sve se svodi na igraču inteligenciju, koliko ste spremni učiti, nije biti igramo li s tri ili četiri igrača."

Bastoni je naglasio kako protiv Španjolske nisu mogli zadržati loptu u nogama.

  • +90
Euro 2024: Utakmica 2. kola skupine B Hrvatska - Albanija (19.6.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

"Protiv Španjolske nismo mogli zadržati loptu, protiv Hrvatske želimo kontrolirati posjed, premda su hrvatski igrači tehnički odlični. Razgovarali smo nakon utakmice protiv Španjolske, znamo gdje smo pogriješili. Srećom u nogometu imate drugu priliku," poručio je Bastoni koji je protiv Albanije zabio gol za 1-1.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal