ČETVRTAK, 21 SAT

Baturina se vratio, a Jakirović upozorava: To nam se događalo na dan utakmice...

13.12.2023 u 19:01

Bionic
Reading

Dinamo u četvrtak od 21 sat na svom stadionu dočekuje kosovski Ballkani, a ulog je 'prezimljavanje' u Europi. Jakirović i igrači za taj uspjeh trebaju barem bod, ali još bi bila poželjnija sva tri, kako bi se u što boljoj atmosferi dočekao i nedjeljni derbi protiv Hajduka

Prije nego su u 19 sati izašli odraditi posljednji trening (op.a. s time da su trenirali na pomoćnom terenu, a ne glavnom, kako bi ga sačuvali za utakmicu) pred utakmicu s Ballkanijem, novinarima su se obratili trener Sergej Jakirović i Martin Baturina.

'Očekuje nas jako važna utakmica, ključna za naš prvi cilj, da prezimimo u Europi. To smo htjeli dobiti pobjedom u Astani, da to finale imamo doma protiv Ballkanija. Očekujem da se ozbiljno prezentiramo, budemo taktički odgovorni, paše nam i remi, ali nemoguće je tako igrati. Želimo pobjedu, tako ćemo se postaviti od prve minute, vjerujem da ćemo doći do tog cilja, a to je plasman dalje', rekao jeu uvodu Jakirović, dok je Baturina dodao:

'Atmosfera je dobra, nanizali smo dosta pobjeda. Trener je sve rekao, idemo na pobjedu. Ne želimo igrati na X, moramo poravnati račune iz Prištine. Motivirani smo i spremni, čekamo utakmicu'.

Dinamov trener čak je bio otvoren kada je u pitanju sastav.

'Riješili smo dvojbe oko sastava, branit će Zagorac, Baturina je spreman. Drmić nije na raspolaganju, bio je u Njemačkoj, ide na rehabilitaciju. Svi drugi su za divno čudo na dispoziciji, ali vidjet ćemo ujutro. Uvijek su nam na dan utakmice otpadali igrači koji trebaju početi, pa sad pušem i na hladno', rekao je Jakirović.

Ballkani je u prvom ogledu nadigrao i pobjedio Dinamo 2:0, no ovaj put su drugačije okolnosti. Vratio se Bruno Petković i Jakirovićeva momčad izašla je iz krize.

'Analizirali smo ovu zadnju utakmicu Ballkanija, znamo ih. Cijelu polusezonu igraju dobro, tu i tamo izgube u Europi. U zadnjoj utakmici su imali puno grešaka, teren je bio loš, a oni su htjeli igrati od noge do noge. Igraju već dvije godine zajedno, imaju puno automatizma u igri, kvalitetno napadaju loptu. Moramo biti ozbiljni, smanjiti svoje greške'. zaključio je strateg Modrih.

Martin Baturina propustio je posljednje dvije utakmice, ali bit će spreman od prve minute za susret protiv Ballkanija.

'Osjećam se dobro, imao sam neku temperaturu tri dana, ali sam u treningu već četiri-pet dana. I na dispoziciji sam treneru. Ne bih rekao da smo podcijenili Ballkani tamo, teren nije bio dobar, imali smo loš dan. Ostao je gorak okus, to nam je dodatna motivacija za ovu utakmicu', poentirao je Baturina.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'