prekretnica za klub

Bayern objasnio zašto je Ancelotti potjeran i tko će mu biti nasljednik

28.09.2017 u 16:36

Bionic
Reading

Nakon što se u njemačkim medijima pojavila tvrdnja da je Carlo Ancelotti dobio otkaz, oglasio se i Bayern koji je potvrdio ovu informaciju i dodao da će privremeni trener biti Willy Sagnol...

Podsjetimo, Ancelotti je preuzeo momčad 2016. godine i prošle sezone uspio je osvojiti s Bavarcima Bundesligu, ali je posrnuo u njemačkom Kupu i nije oduševio niti u Ligi prvaka, gdje je njegovu momčad izbacio kasniji pobjednik Real.

  • +10
Carlo Ancelotti Izvor: Reuters / Autor: STEPHANE MAHE

Ove sezone Bayern je bio još puno gori i djelovao je nemoćno u uvodnim utakmicama pa kaska za Borussijom Dortmund u Bundesligi. U srijedu je pak doživio težak poraz 3:0 u Parizu pa je ugledni talijanski trener dobio iznenadni otkaz.

'Rezultati naše momčadi na početku sezone nisu ispunili očekivanja koja smo postavili. Utakmica u Parizu nam je pokazala da moramo povući određene poteze,' objasnio je Karl-Heinz Rumenigge raskid suradnje s Ancelottijem pa dodao:

'Carlo je moj prijatelj i tako će ostati, ali moramo donijeti profesionalnu odluku u interesu Bayerna.'

  • +11
PSG - Bayern, 2. kolo LP, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: BENOIT TESSIER

Vjeruje se da je glavni razlog otkaza bio loš odnos Ancelottija s glavnim zvijezdama Bayerna, poput Robbena, Lewandowskog, Müllera i Riberyja.

Bayern je potvrdio da će privremeni trener biti dosadašnji pomoćnik Willy Sagnol, a u njemačkim medijima spominje se Thomas Tüchel kao mogući nasljednik koji je dostupan na tržištu, ali i cijenjeni mladi trener Hoffenheima Julian Nagelsmann koji se nedavno otvoreno nudio Bavarcima kao buduće rješenje za njihovu klupu...