EMOTIVNO DO BOLA

Beckhamova poruka preminulom Erikssonu nikoga neće ostaviti ravnodušnim

27.08.2024 u 10:37

Bionic
Reading

Proslavljeni švedski nogometni stručnjak Sven-Goran Eriksson, koji je bio prvi strani izbornik engleske nogometne reprezentacije, umro je u ponedjeljak. Iako se znalo da je Eriksson teško bolestan, ova je vijest rastužila sve ljubitelje nogometa

Eriksson je početkom godine javnosti obznanio kako boluje od raka gušterače i da mu je preostalo najviše godinu dana života.

Nastojao je Eriksson od tada što više vremena provesti s obitelji i prijateljima, te da ispuni želje koje ranije nije mogao.

Jedna od tih želja bila mu je sjesti na klupu Liverpoola. Klopp, koji je u to vrijeme vodio Redse, bez pardona mu je ustupio mjesto, te je Šveđanin vodio utakmicu njihovih legendi protiv legendi Ajaxa koja je odigrana na Anfieldu, a na kojoj je igrao i Igor Bišćan.

>> Igor Bišćan opet u Liverpoolovom dresu; u čast teško bolesnom treneru

Brojni nogometni velikani su se oprostili od Erikssona, a jedan od njih je i David Beckham.

Eriksson ga je trenirao kao izbornik engleske reprezentacije u periodu od 2001. do 2006. godine, a dao mu je čak i kapetansku vrpcu. Slavni Englez bio je u posjetu Erikssonu, a sada je objavio video njihovog susreta uz veoma emotivnu poruku.

'Smijali smo se, plakali smo i znali smo da se opraštamo... Svene, hvala ti što si uvijek bio osoba kakva si oduvijek bio, strastven, brižan, miran i pravi gospodin.

Zauvijek ću ti biti zahvalan što si me učinio svojim kapetanom, a ja ću zauvijek čuvati ova posljednja sjećanja na ovaj dan s tobom i tvojom obitelji. Hvala, Svene, i na tvojim posljednjim riječima meni: bit će u redu', napisao je Beckham.