SUZA SUZU GONI

Legendarni švedski trener objavio oproštajno pismo; bolest je učinila svoje

21.08.2024 u 09:40

Bionic
Reading

Početkom godine legendarni švedski nogometni trener Sven-Göran Eriksson otkrio je da boluje od raka te da je pred njim još nekoliko mjeseci života

Danas 76-godišnjak, Sven-Göran Eriksson, koji je tijekom trenerske karijere vodio mnoge momčadi, a od najvećih spomenimo samo reprezentacije Engleske, Meksika i Obale Bjelokosti, ali i klubove poput Manchester Cityja, Benfice, Lazija, Rome, Sampdorije i Fiorentine, boluje od raka.

Priznao je to svima početkom ove godine, ali i otkrio da je bolest već u poodmakloj fazi te da mu je preostalo još svega nekoliko mjeseci života.

Naravno, kako je riječ o istinskoj nogometnoj legendi, osluškivali su mnogi kako mu olakšati posljednje dane, pa je tako dobio priliku jedan dan sjesti i na Liverpoolovu klupu. Privilegij da bude dio tog spektakla imao je i Igor Bišćan.

No ove srijede u medijski prostor stiglo je Erikssonovo oproštajno pismo.

'Imao sam dobar život. Mislim da se svi bojimo dana kada ćemo umrijeti, ali smrt je također dio života. Morate naučiti prihvatiti to. Nadam se da će na kraju ljudi reći da sam bio dobar čovjek. Svjestan sam da to ne misle baš svi, ali što je - tu je', rekao je Eriksson i dodao:

>> Igor Bišćan otkrio s kojom ih je izjavom motivirao teško bolesni Eriksson

'Nadam se da ćete me pamtiti kao pozitivnog tipa koji je pokušavao učiniti sve što je mogao. Neka vam ne bude žao, nasmiješite se. Hvala na svemu trenerima, igračima, publici, bilo je fantastično. Čuvajte se i čuvajte svoj život. I živite ga.'

A osim oproštajnog pisma, osvanula je videoporuka s pozivom na dokumentarac nazvan 'Sven', u kojem od švedskom treneru govore David Beckham, Wayne Rooney, Roberto Mancini... Premijera filma najavljena je za petak 23. kolovoza.

U filmu su spomenuti mnogi detalji iz burnog Erikssonovog života, ali i njegova današnja razmišljanja. Pa je tako, govoreći o posjetu jezeru Fryken, u blizini njegove kuće u mjestu Sunne u Švedskoj, priznao da bi to moglo biti njegovo posljednje počivalište.

'Uvijek sam mislio da je to odlično mjesto za počinak', rekao je. 'Ovdje bi se pepeo mogao baciti u vodu. Tu se osjećam kao kod kuće.'