OD ZVIJEZDA DO TRNJA

Bili su na korak do HNL-a, a sada se rapadaju; hit momčad druge lige na koljenima

14.08.2024 u 17:17

Bionic
Reading

Zrinski Osječko na kraju prošle sezone borio se ulazak u SuperSport HNL do posljednjeg kola u drugom rangu. Na kraju je u odlučujućoj utakmici izgubio od Šibenika, a ove sezone se nalazi u ogromnim problemima

Zrinski Osječko, drugoligaš koji se prošle sezone do posljednjeg kola žestoko borio za ulazak u elitu, ima problema sa sastavljanjem kadra za novu sezonu.

Naime, klub koji je lani završio kao drugi u SuperSport Prvoj nogometnoj ligi izgubio je više od polovice momčadi koja ga je dovela nadomak HNL-u. Zrinski je izgubio sedmoricu prvotimaca i barem četiri rotacijska igrača iz prošle sezone.

  • +18
NK Zrinski Osječko - NK Šibenik, Prva NL, 2.6.2024. Izvor: Cropix / Autor: Miroslav Slafhauzer

Riječ je o braničima Vedranu Daliću (otišao u BSK iz Bijelog Brda), Brunu Unušiću (FK Sarajevo), Luki Ćubelu (GOŠK Gabela), Patriku Staniću (Široki Brijeg), veznjacima Miranu Horvatu (Vukovar 1991.) i Domagoju Stranputu (GOŠK).

Uz to, klub su napustili Amar Pekarić (Radnik Bijeljina), Toni Vinogradac (Triglav), Domagoj Jelavić (Široki Brijeg) i Marijan Oršolić (Cibalia), igrači koji nisu nužno činili prvi sastav, ali su sudjelovali u rotaciji i bili bitan dio prve momčadi.

Klub je zamijenio i trenera; Mato Neretljak došao je na poziciju Igora Budiše. Klub je te gubitke pokušao pokriti angažmanom raznih igrača iz hrvatskih nižih liga poput Marka Filipovića, Marija Ljevara i nekadašnjeg dinamovca Bojana Kneževića. Sve u svemu, neće biti lako ponoviti lanjski uspjeh.

Standings provided by Sofascore