SLIJEDI KLJUČNI DIO

Bilić se s kćeri u Londonu pripremio za najveći ispit

01.04.2016 u 11:30

Bionic
Reading

Slaven Bilić je napunio baterije tijekom reprezentativne pauze i ulazi u fazu u kojoj trebaju 'pobrati vrhnje' od sjajnod odrađenog posla ove sezone

Hrvatski stručnjak je u kolumni za Evening Standard otkrio kako je proveo razdoblje bez klupskih utakmica.

'Malo smo se svi odmorili, osim reprezentativaca... Meni je došla kćer iz Hrvatske i oboje smo uživali u Londonu nekoliko dana,' kaže Bilić i okreće se subotnjem dvoboju doma s Crystal Palaceom.

'Težak protivnik i težak trenutak zaigrati. Neki igrači nam se vraćaju s dugih putovanja i moram dobro ocijeniti hoću li koristiti, primjerice, Valenciju... Palace je odlična momčad jer nisu slučajno 'pola sezone' bili oko petog mjesta u ligi, ali iza njih je teško razdoblje inicirano ozljedama Bolasieja i Saka,' analizira Bilić i okreće se onome na što je najviše ponosan.


'Kada smo mi imali problema s ozljedama, krajem godine, borili smo se kao gladijatori i izborili masu remija. Nedostajalo nam je šest od prvih osam ofenzivaca, ali izvanrednom voljom smo kupili bodove i sada imamo odličnu poziciju za završnicu prvenstva,' kaže trener petoplasiranog West Hama i poentira.

'Stalno me svi ispituju o pritisku, ali mi ga ne osjećamo. Znamo što želimo, i u prvenstvu i u kupu, ali taj se pritisak najviše vidi u ludoj želji koju vidim kod svojih igrača, Oni doslovno ne mogu dočekati da počne iduća utakmica i nadam se da ćemo takav 'pritisak' imati i u svim sljedećim sezonama. Ako u kupu odemo do kraja, pred nama je 11 zadnjih utakmica sezone. Nema biranja, ulazimo u svaku naglavačke i ne vidim razloga zašto baš sada ne bi pokazali nabolja izdanja. Na vrhovima sam prstiju, jedva čekam,' poručuje Bilić.

Bilić je ove sezone već srušio čvrsti Crystal Palace. Sažetak prvog dvoboja...