Košarkaški kamp u Zaboku

Bivši NBA igrači Gordan Giriček i Damjan Rudež učit će košarku više od 200 djece iz sedam zemalja

14.06.2018 u 13:51

Bionic
Reading

Budućnost hrvatske i inozemne košarke razvijat će se ovog ljeta u Basketball Camp Croatia. Košarkaški kamp smješten u Zaboku do sada je privukao 200 polaznika iz čak sedam zemalja koji će imati priliku raditi s vrhunskim košarkaškim stručnjacima i profesionalcima.

Prvi termin kampa, od 25. lipnja do 2. srpnja, ima još nekoliko slobodnih mjesta, dok je drugi termin, od 2. srpnja do 9. srpnja, potpuno popunjen što dovoljno govori o kvaliteti kampa.

Polaznici u dobi od 11 do 18 godina dolaze iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Austrije i Izraela. Mladi košarkaši svakodnevno će raditi s pomoćnim trenerom turskog Efes Pilsena Tomislavom Mijatovićem, trenerom slovenskih prvoligaša Damjanom Novakovićem i bivšim pomoćnim trenerom Hrvatske košarkaške reprezentacije Ivanom Velićem.

Savjetom će polaznike voditi iskusni hrvatski prvoligaši Marin Rozić i Ive Ivanov. Njima će se pridružiti i bivši hrvatski reprezentativac s NBA iskustvom Gordan Giriček te bivši igrač NBA kluba Orlando Magica Damjan Rudež koji je sezonu završio u Monacu. Gost kampa je bivši igrač i trener Cibone i reprezentacije BiH, Damir Mualomerović, a svoj je dolazak potvrdio i direktor omladinskog kampa Real Madrida Alberto Angulo.

Program treninga u kampu pažljivo je sastavljen kako bi mlade talente pripremio za sve što ih čeka u karijeri profesionalnog košarkaša. Polaznike će o pravilnoj prehrani educirati dr. Josip Zekić, stručnjak za sportsku prehranu koji ima bogato iskustvo rada s hrvatskom vaterpolskom i rukometnom reprezentacijom, kao i drugim hrvatskim profesionalnim sportašima. Put profesionalca sa sobom neizbježno donosi brojne izazove i pritiske. Kako se s njima najbolje nositi polaznike će podučiti iskusni psiholog Mentalnog Treninga Luka Škrinjarić, koji je radio s brojnim uspješnim hrvatskim sportašima.

Kamp se održava u organizaciji KK Zabok, KK Bosco i košarkaške agencije Pepi Sport. Cilj kampa nije samo omogućiti mladima rad s vrhunskim trenerima, već i pružiti im priliku za druženje i sklapanje novih prijateljstava kroz sport. Polaznici kampa bit će smješteni u Hotelu Well**** Termi Tuhelj, a uz detaljno osmišljen dnevni program treninga u dvorani KK Zabok slobodno će vrijeme između treninga provoditi na bazenima termalne rivijere. Najsuvremeniji košarkaški kamp u regiji te profesionalan program rada jamče da će ovaj kamp biti važan korak u razvoju brojnih budućih košarkaških majstora.