totalno je prolupao

Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone sve je sablaznio svojim izjavama o Vladimiru Putinu

01.03.2022 u 22:44

Bionic
Reading

Nekad prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone (91) gostovao je na postaji Times Radio gdje je sve šokirao svojim kontroverznim izjavama kojima je zdušno branio svog velikog prijatelja, ruskog predsjednika Vladimira Putina

Cijeli je svijet najoštrije osudio rusku agresiju na Ukrajinu, no ima i onih koji u javnom prostoru zdušno brane sulude poteze ruskog predsjednika Vladimira Putina. Jedan od tih je i nekadašnji prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone (91). Prijateljstvo između bivšeg šefa Formule 1 i ruskog predsjednika nije tajna, ali sve je šokirala Ecclestoneova njegova izjava nakon što je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu.

Bivši vlasnik 'najbržeg cirkusa na svijetu' u izjavi za Times Radio nije se ustručavao braniti Putina, istakavši da je ruski predsjednik ostao dosljedan onome što je ranije najavio.

'Kao osobu, smatram ga vrlo izravnim i časnim. Vladimir Putin je učinio točno ono što je rekao da će učiniti bez ikakve rasprave', započeo je Ecclestone argumentirajući u korist ruskog predsjednika.

Nakon te izjave su novinari koji su vodili intervju podsjetili Ecclestonea da je Putin negirao da je želio invaziju na Ukrajinu, a na kraju je to ipak učinio.

'Ali ponekad se okolnosti mijenjaju, zar ne?', odgovorio je hladno Bernie.

Također, iz Ecclestoneove perspektive neopravdano je što je otkazana utrka Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.

'Pretpostavljam da je na ljudima koji su uključeni u događaj da odluče. Kako itko može suditi o tome što se danas događa? Možda postoje ljudi koji misle da je Rusija postupila ispravno', zapitao se Bernie. Koji je očito prolupao, no 'olakotna okolnost' ipak mogu biti njegove pozne godine jer ipak je proslavio 91. rođendan...

Inače, Bernie Ecclestone je veliki prijatelj s Vladimirom Putinom, a poznat je i po tome da je priznao da vjeruje u diktaturu kao idealan politički sistem te je godinama uvjeravao da će Putin biti veliki lider u Europi.

Upravo su Ecclestone i Putin bili 'arhitekti' utrke Formule 1 koja je došla u Rusiju 2014.godine. Bernie je dugo isticao svoju želju da dovede Formulu 1 na uličnu stazu u blizini Kremlja i moskovskog Crvenog trga, u stilu Monaca. Na kraju se ipak odlučio za Soči gdje je 2014. održana prva od osam uzastopnih utrka za Veliku nagradu Rusije.

Ecclestone je na čelu Formule 1 bio 40 godina, prije nego što se povukao 2017. godine. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 3.2 milijarde dolara.