dobar posao u portugalu

Bivši srpski izbornik bio je trener Sportinga samo osam dana i za to je dobio milijune

27.06.2018 u 14:24

Bionic
Reading

Siniša Mihajlović (49) prošlog je tjedna imenovan na mjesto trenera portugalskog Sportinga, potpisao je ugovor na tri sezone za ukupnu plaću od šest milijuna eura... No, u Lisabonu se nije zadržao, nakon samo osam dana čelnici kluba raskinuli su mu ugovor, ali Mihajlović će Portugal napustiti punih džepova...

Sporting posljednjih mjeseci prolazi kroz veliku krizu. Uzdrmani su temelji ovog velikog kluba, a sve je počelo još krajem sezone kad su huligani u klupskom trening centru napali igrače i tadašnjeg trenera Jorgea Jesusa.

Najvažniji su igrači najavili odlazak iz kluba, mnogi su zatražili raskid ugovora, a otišao je i trofejni trener Jesus. Predsjednik Bruno De Carvalho slijepo se držao svojih odluka te je za trenera prošlog tjedna doveo bivšeg srpskog izbornika Sinišu Mihajlovića. Nekadašnji trener Torina, Milana, Sampdorije, Fiorentine, Bologne i Catanije potpisao je ugovor na tri godine po kojemu je trebao zarađivati dva milijuna eura po sezoni.

No, samo nekoliko dana kasnije dogodio se veliki preokret. Članovi skupštine kluba izglasovali su nepovjerenje predsjedniku Carvalhu koji se rukama i nogama borio za svoju fotelju. No, na kraju je morao poštovati glasove skupštinara, posebice nakon što su i navijači stali protiv njega.

I tu se pojavio problem jer je Mihajlović bio Carvalhov izbor te je svima u privremenoj klupskoj upravi bilo logično da i on mora odstupiti. Srpski je trener prihvatio odluku novog klupskog vodstva, ali u isto je vrijeme krenuo u pravnu bitku za svoj novac. Najveća prepreka bila je - u većini ugovora standardna klauzula - prema kojoj klub nije dužan isplatiti trenera raskine li se ugovor u prvih 15 dana suradnje.

Atletico M. - Sporting L., četvrtfinale Europske lige, 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: Guille Martinez/Cordon Press/Profimedia

Portugalski mediji navode kako Srbin ne odustaje od odštete, tvrde kako odvjetnici Siniše Mihajlovića pregovaraju s kolegama koje zastupaju Sporting i pokušavaju postići dogovor. Klub je navodno treneru koji praktički nije ni upoznao svoje igrače niti je odradio niti jedan trening s momčadi spreman za prijevremeni otkaz platiti dva milijuna eura!

Realno, lijep je to džeparac za posao koji to niti nije bio! Izuzetna satnica i sjajna utjeha za propali angažman...