HRABRO

Bivši Vatreni karijeru nastavlja u Izraelu, prvi suparnik bit će mu baš hrvatski reprezentativac

16.10.2024 u 14:05

Bionic
Reading

Nakon što je od lipnja i isteka ugovora s Ludogorecom bio bez kluba, povremeni hrvatski nogometni reprezentativac, 31-godišnji vratar Simon Sluga, odlučio se na hrabar potez te će do kraja sezone braniti broje Maccabija iz Tel Aviva.

Preko porečkog Jadrana, do omladinskog pogona Dinama, potom u juniorskoj dobi igrač Rijeke, koja mu je pak otvorila vrata Italije, ali i osigurala (baš kao i on njoj), naslov prvaka Hrvatske, ali i dva kupa, Simon Sluga, od četvrtka postaje službeno igrač Maccabija iz Tel Aviva.

Sluga je 2019. godine preselio u engleski Luton, a nakon toga u Ludogorec, s kojim je osvojio i tri naslova bugarskog prvaka.

Dobrim igrama u Rijeci našao se i na popisu izbornika Zlatka Dalića, te je u reprezentativnom kadru bio od listopada 2018. godine do studenog 2021. godine, ali branio je tek u tri utakmice Vatrenih.

Sada se odlučio na hrabar potez, te je prihvatio poziv Maccabija iz Tel Aviva. bez obzira na ratne okolnosti u Izraelu i susjedstvu.

'Znam da nije baš idealan trenutak za boravak u ovoj zemlji, no sportski direktor, koji je nekad radio u Liverpoolu, uvjerava nas da je Te Aviv najsigurniji grad. Naravno, ne misli pri tom da se ništa ne događa u okolici, već da postoji strašna zaštita. Meni pak sa sportske strane, postoji izazov, jer Maccabi igra u Europsku ligu, što je pak novi 'izlog'. Inače, ugovor smo potpisali do kraja sezone', pa ćemo vidjeti kako se razvija situacija', javio se iz Tel Aviva za tportal Simon Sluga.

A kad smo već kod Europske lige, Maccabi već sljedećeg tjedna igra protiv Real Sociedada i našeg Luke Sučića.