SVEUČILIŠNA ZVIJEZDA

Bizarno: Proglasio smrt nepostojeće djevojke radi nagrade?

18.01.2013 u 11:28

Bionic
Reading

Jedan od najvećih prospekata američkog sveučilišnog nogometa, Manti Te'o, za kojeg se pretpostavljalo da će biti vrlo visoko draftiran ove godine, prvo je hodao s nepostojećom internet-djevojkom, da bi kasnije i tugovao nakon njezine smrti. Ova bizarna priča i dalje nije potpuno razjašnjena

Što se zapravo dogodilo? Nerazjašnjena i bizarna priča jednog od najvećih talenata američkog sveučilišnog nogometa mogla bi ovih dana dobiti objašnjenje, nakon što Manti Te'o predao službenu izjavu o cijeloj priči. Nešto što je započelo kao šala na njegov račun od strane prijatelja sa sveučilišta Notre Dame, koji su izmislili djevojku imena Lennay Kekua, raspliće se kao priča koja bi mogla ugroziti njegovu profesionalnu karijeru.

Naime, njegova djevojka Lennay Kekua (kasnije utvrđeno da nikad nije postojala) navodno je umrla istog dana kada i njegova baka, tijekom rujna, a upravo prije pobjede Notre Damea nad velikim rivalima Michigan Stateom. Nakon te su pobjede igrači Notre Dame završili sezonu s besprijekornim učinkom od 12 pobjeda i niti jednim porazom, da bi na kraju izgubili u BCS finalu od Alabame.

'Izgubio sam dvije žene koje sam stvarno volio. Ali imam oko sebe svoju obitelj, svoju nogometnu obitelj, ali i obitelj svoje djevojke. Na kraju, obitelj je jedina vječna', izjavio je nakon te utakmice mladi igrač, iako, naravno, nije mogao upoznati obitelj djevojke koja ne postoji.

Na kasnije upite novinara Te'o je odgovarao kao da su se njih dvoje poznavali, a čak je objavio i fotografije cvijeća s njezinog pogreba. Odavao je dojam tradicionalne veze te tugovao za djevojkom koja je navodno bila žrtva leukemije. Istražitelji sveučilišta Notre Dame kasnije su otkrili studente koji su bili autori te šale, koja je poprimila bizarne razmjere kada su ga ponovo nazvali tijekom prosinca, s 'pozivom iz groba'.

Ostaju mnoga pitanje; je li Te'o samo žrtva prijevare kojem je bilo neugodno priznati da nikad nije upoznao djevojku života ili je možda želio iskoristiti njezinu smrt kako bi na sebe skrenuo pažnju te emotivnom pričom povećao svoje šanse za dobivanje nagrade Heisman, koja se dodjeljuje najboljem igraču američkog sveučilišnog nogometa? Trebalo bi se saznati uskoro… ali priča ostaje u najmanju ruku čudna.